Священники УПЦ МП вкрали ікони з храму ПЦУ

22 липня 2021, 14:35
Власник сторінки
0
26211

Можливо, я не правильно розумію, що таке релігія і віра. Певно, якщо я не б’ю людей, не краду чужі ікони, то в мені немає Бога. Не знаю, як ви, але священники УПЦ МП, схоже, вважають саме так.

У селі Вербовець на Вінниччині більшість селян колективно вирішило перейти до ПЦУ і розпочали цей процес. У відповідь представники УПЦ МП почали закидувати суд заявами про незаконність переходу. Але, хвилиночку, кожен громадянин має повне право бути прихильником будь-якої церкви. 

Суди тривали 2,5 роки, а тому лише 12 липня громаду було перереєстровано на   Православну Церкву України. Але прихильники УПЦ МП не пускали вірян ПЦУ до власного ж храму. Люди терпіли довго, доки не вирішили, що вже досить і настав час повернути храм, в який вони ходили цілими поколіннями.

«Увесь цей час ми не заходили до храму, служили надворі,» - розповів отець Сергій, якого й назначили настоятелем місцевої православної парафії.

Отець Сергій намагався домовитися з настоятелем проросійської церкви про передачу ключів і навіть був згоден на почергове служіння. Звичайно, УПЦ-шники не були згодні, навіть після приходу поліції.

Тож люди почали діяти і вирішили вже напряму прийти до храму і поспілкуватися з представниками МП щодо передачі ключів після їхньої служби.

Звичайно, ті почали поводитися надзвичайно грубо. Демонструючи, що їм все рівно на людей, закони і мораль. Таке ставлення розбурхало людей та спровокувало на активні дії. Віряни просто зірвали двері й увійшли до храму, де відслужили молебень.

«Після цього я тільки вийшов з храму, і побачив, що починають виносити майно: ікони, Голгофу… Представники їхньої громади здирали зі стін ікони з рушниками,» - розповів священник.

Хай там як, але коли люди, скеровані священником виносять з храму ПЦУ ікони, просто здирають зі стін разом із рушниками…тут уже бракує слів. Що чекати далі? Сьогодні розграбовані храми, а завтра покалічені люди? ГЕТЬ УПЦ МП з України!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,УПЦ МП,воровство,Винницкая область,ПЦУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.