Пам'яті актора

22 липня 2021, 12:54
Власник сторінки
Почетный консул Государства Израиль в Западном регионе Украины
1
819
Пам яті актора

Сьогодні, 22 липня, минає дев’ять років з дня смерті великої людини – українського актора кіно і театру Богдана Ступки


Україна втратила люблячого сина, який мріяв, «щоб український театр і кіно були знані в усьому світі». Він вірив і надіявся, що зможе це допомогти здійснити. За особистий внесок у збагачення національної культурно-художньої спадщини, багаторічну плідну творчу діяльність і високу професійну майстерність Богдан Ступка заслужив звання Героя України, народного артиста України, народного артиста СРСР, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, лауреата Державної премії та Міжнародної театральної премії імені Станіславського і академіка Академії мистецтв України.

Та навіть ці звання не описують усю спадщину відомого актора, адже окрім усього, він також передавав свої знання, набуті досвідом, молодому поколінню акторів, будучи художнім керівником Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

За своє життя відомий українець зіграв понад 100 ролей у театрі і кіно.

Життєвий шлях талановитого актора обірвався на 71 році життя від раку, 22 липня 2012 року. Похований Богдан Сильвестрович Ступка на Байковому кладовищі в Києві.

Богдан Ступка завжди був і залишається для українців моральним авторитетом, до його слів прислухалися за роки його життя, а після смерті цитують , як молодь, так і старше покоління.

Пам’ять про актора живе у серцях людей, бо нам у спадок він лишив прекрасні театральні вистави і фільми. На Байковому кладовищі встановлений пам’ятник — це бронзовий дуб із перевернутим корінням і в цьому закладено багато смислів і сенсу, які підкреслюють існування митця на землі, його душі

Життєві настанови українського Генія сцени:
1.Треба постійно бути закоханим. Не тільки в жінку, не тільки в каштан, не тільки в місто. В усе, що складає життя, треба бути закоханим. І треба радіти. Треба навчитись радіти. Якщо в тебе з’являється там, у нутрі, чорна заздрість, треба її давити.
2.Мені завжди казали: " Не вихваляйся, що ти це зробив. Ти - просто провідник ідей, які тобі дали батьки та Бог. Якщо ти маєш здібності, ти не повинен іх закопувати. І ніколи не будь пихатим».
3.Я впевнений: щоб людині дурниці в голову не лізли, її завжди треба завантажувати роботою так, щоб вона мертвою додому приходила.
4. Роби справу чесно, з душею - і твоє до тебе прийде. Це не означає, що завтра з'являться золоті гори. Треба бути терплячим, але істину золотих слів для нинішнього покоління закривають золоті гори.
5.Брехня - це кінець довірі. Кінець довіри - це кінець любові. Не брешіть людям, яких ви любите.
6.Не закохуйся в обличчя, не закохуйся в вбрання, а закохуйся в ту душу, що потрiбна для життя! Бо краса — це сон зрадливий, раз присниться тай нема. А душа — це все на свiтi, що потрiбно для життя…
7.Головне, що варто розуміти українцеві - це те, що він унікальний, бо вільний!

В якій би країні не знімався, своїх колег між сценами він вчив співати українські пісні. Ступка любив, коли на знімальному майданчику його лагідно називали Бодя, Ступочка або Сильвестр Сталоновий і дуже не любив офіціозу і пафосу.

Незважаючи на нескінченну зайнятість Богдан Сильвестрович вважав, що в житті немає нічого важливішого за сім'ю. І коли сім'я поповнювалася онуками, він жартував - клан Ступок розростається.

З клану Ступок на сцені залишається син Остап, онук Дмитро, можливо актором буде і маленький - теж Богдан Ступка, на сцену він виходив на ювілей дідуся.

Він помер 22 липня 2012 року, на 71-му році життя. Причиною смерті стала гостра серцева недостатність на фоні однієї з останніх стадій раку кістки.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,память,актер,Богдан Ступка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.