Символ нескореності

27 травня 2021, 17:03
Власник сторінки
Почетный консул Государства Израиль в Западном регионе Украины
0
521
Символ нескореності

Бої за Донецький аеропорт – одні з найзапекліших у війні на сході України


242 дні українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли навалі бойовиків, затято відстоюючи рідну землю. Звитяжна оборона летовища стала символом незламності та бойового духу нашого війська, а захисники терміналів отримали почесне ймення «кіборги».

26 травня прийнято вважати початком оборони Донецького летовища. Саме в той день, вже сім років тому близько третьої години ночі зрадник із місцевого СБУ запустив у новий термінал бойовиків. Зайнявши частину приміщень будівлі, вони в ультимативній формі вимагали від українських силовиків, які знаходилися в старому терміналі аеропорту, скласти зброю і здатися. Український уряд зі свого боку теж висунув сепаратистам ультиматум про звільнення захоплених будівель. Жодна зі сторін не хотіла йти на поступки – розпочався перший бій.

Саме бій 26 травня за новий термінал став точкою відліку. Тоді Збройні Сили України вперше показали свій характер у бою з переважаючим і сильним противником. Українські військові вийшли з бою без втрат, надовго закріпившись на стратегічно важливому об’єкті. Таким був результат операції, яка здійснювалась за підтримки штурмової авіації та бойових гелікоптерів.

Це був початок однієї з найдраматичніших та найгероїчних подій цієї війни та сучасної української історії. Донецький аеропорт став своєрідним символом нескореності, зразком найвищого героїзму українських військових. Аеропорт називали «українськими Фермопілами», а згодом Україна дізналася про людей, що міцніші за бетон - про кіборгів
Вічна пам’ять і слава захисникам України…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,Донецк,бои в донецком аэропорту
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.