Підтримаймо українських воїнів! НІ УПЦ МП РФ в Україні

19 липня 2021, 13:52
Власник сторінки
0
30473

Хресний хід російської церкви і її прихильників, який пройшов 23 червня в Ніжині, й досі залишає неприємний присмак. Нові деталі, які озвучив ветеран АТО Станіслав Прощенко вводять просто в шок.

Українські активісти, ветерани АТО і родичі загиблих стали на захист пам’ятника героям «Небесної сотні» і загиблим учасникам війни з Росією. Московський патріархат спланував свій хресний хід на честь уродженця Ніжина митрополита Іоанна Тобольського і захоплення Сибіру повз нього,  хоча існувало кілька альтернативних маршрутів.

Таке не «релігійне, а політичне рішення» прихильників російської церкви спровокувало акцію опору патріотичних городян.

Протистояння обернулося сутичками з участю поліції. Один батюшка з МП вдарив Станіслава по голові.

«Ми стояли в шерензі на перехресті вулиць Гоголя та Яворського, просили поліцейських: «Відведіть хресний хід вправо або вліво - не йдіть через нас, через стелу наших полеглих хлопців». Ті не реагують. Цих московських попів просимо: «Обійдіть!» - не реагують,» - розповів Станіслав.

Один із учасників «хресної ходи» підкрався до Прощенка ззаду, вдарив кулаком в голову і спробував сховатися.

Якщо такими є вчення МП, то мені страшно за наше майбутнє. Уже давно пора зрозуміти, що УПЦ МП – гнійна рана України, яку треба негайно видаляти й викидати геть!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ МП,Наша Україна,Україна,Ніжин,хресна хода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.