ПОЛІТИЧНА АГІТАЦІЯ І ПРОПАГАНДА - ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ В ХРАМАХ УПЦ

16 липня 2021, 14:15
Власник сторінки
0
27166

Ветеран АТО Станіслав Проценко поділився враженнями після того, як побував у храмі УПЦ.

Чоловік розповів про те, що під час служби священники починають «насаджувати» проросійські наративи і відкрито пропагувати Московський патріархат.

Одна фраза священника УПЦ скаже про все максимально доступно: «Путин не убивает!». А далі щось про те, що вбивцями є президенти України. Так, вони вбивці – вбивці нахабності й не контрольованості РФ.

«У них же (активних прибічників РПЦ) – повністю проросійські наративи. Навіть під час цієї церковної ходи в Ніжині вони проводили політичну агітацію! І це не проста людина – це релігійний діяч», - розповів ветеран АТО Станіслав Проценко.

Чоловік розповів, що коли він у своєму районі (Бахмацький і Борзнянський) підняв питання про перехід до ПЦУ, то 70-80% населення підтримали перехід. Окрім цього, Станіслав сказав, що бажання перейти до української церкви також є і у більшості людей із сусідніх сіл.

Зі слів чоловіка, священники МП у відповідь на таку волю народу почали завалювати заявами суди – бо вони ж бо проти. Звичайно, всі справи були програні. Але вони не здаються – певно московська «сопілка» не перестає їм у вуха накази наспівувати.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ МП,священник,священнослужитель,ПЦУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.