ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

07 липня 2021, 16:04
Власник сторінки
Копирайтер, независимый журналист
0
24
ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Наближається тридцята річниця відновлення Української Незалежної Держави. Саме відновлення, а не отримання.

Адже протягом усієї історії Київської Русі-України її державність, під ударами зовнішніх сил, часто зникала та відновлювалась. Українська держава знову і знову повставала, як Фенікс із попелу, на своїх історичних теренах, коли в Києві заправляли не українці.

Галицько-Волинське князівство - Руське королівство, Литовсько-Польсько-Українська  держава з українською правовою системою та староукраїнською мовою в документообігу. Доба козацької української республіки – Гетьманщини. УНР часів Центральної Ради, Гетьмана Скоропадського, Директорії. Українська Радянська соціалістична республіка – це теж варіант, нехай і не повний, відновлення Української держави у складі СРСР – засновниці ООН.

Неупереджені історики та аналітики давно дійшли висновку: якби Україна не втрачала тимчасово свою державність, історія Європи була б куди спокійнішою та мирною. Рідко, який європейський конфлікт у другому тисячолітті не мав у своєму причинному складі український чинник, наближений або віддалений. Велика і багата країна у центрі Європи уже самою гравітаційною силою свого тяжіння впливає на інші країни, одних приваблює, інших заставляє завидувати та плести інтриги. Саме таку ситуацію віддзеркалює старий анекдот, коли народи Європи прийшли до Бога із скаргою на свою долю та відмітили, що Бог Україні дав усе – землю родючу, клімат сприятливий, море, ріки, сонячне небо, а їм дісталось так небагато. На що Бог відповів, що коли б вони знали яких Україні він дав сусідів, то не заздрили б їй.

Чинник сусідів завжди важливий, а в українському випадку він – доленосний, особливо коли у тебе на кордоні дикий степ з природно агресивними та безжальними кочовими племенами. Хоча й більш цивілізовані сусіди півдня, заходу та півночі протягом тисячолітньої української історії не раз проявляли далекі від цивілізованості мілітарні потуги.

Об’єктами ударів неспокійних сусідів стали українська історія, наша мирна хліборобська ментальність, наша співуча мова, яка за мелодійністю займає одні із перших місць в Європі. Нашу історію не раз і не два привласнювали сусіди і кожен раз нам її приходилось відновлювати. Нашу мирну хліборобську ментальність, наш стійкий ментальний код агресивні сусіди не раз пробували зламати, вдаючись до жорстоких і підступних війн, голодоморів, рабського кріпацтва,  концентраційних таборів смерті, масових розстрілів майже всієї національної творчої еліти. Нашу співучу мову не визнавали за таку, сотні разів забороняли, утискували, викреслювали та вона вижила і бореться разом із своїм народом за спільне світле майбутнє.

Сьогоднішнє завдання Незалежної України – якомога далі відійти від небезпечної російської агресивної орбіти, щоб знову не впасти на неї та, черговий раз, не приступати до відновлення української державності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,история,Новости,незалежність Україна,Актуально
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.