РОСІЙСЬКА ЦЕРКВА ПРИНИЖУЄ УКРАЇНСЬКИХ ВІРЯН

07 липня 2021, 16:02
Власник сторінки
0
77821

У неділю, 4 липня, УПЦ (МП) відслужила панахиду за упокій душ покійних українських козаків, які загинули в битві під Берестечком, відмовляючись від об’єднання з УПЦ КП.

У неділю, 4 липня, УПЦ (МП) відслужила панахиду за упокій душ покійних українських козаків, які загинули в битві під Берестечком, відмовляючись від об’єднання з УПЦ КП.

Важливо, що армія складалася з 13 козацьких полків, до яких прилягла лише невелика кількість донських козаків.

То кого ж вони поминали? Росіян в Україні? Чи росіян разом з українцями, роблячи акцент на братстві народів? Хоч так, хоч так, але це є зрадою. Зрадою кожному, нині лежачому в сирій землі солдату.

На запитання чому для спільної вони мети не об'єднуються з ПЦУ, архімандрит відповів, що церковні закони не дозволяють. 

Які церковні закони? Чому вони говорять про них, але не називають конкретних постулатів і місця, де вони прописані й законодавчо затверджені? Тому що немає таких законів, а тим паче на території, де найпоширенішою і рідною в культурному та соціальному аспектах є УПЦ КП.

Це є нічим іншим, як свавіллям, орієнтованим на моральне приниження всіх українських вірян. Хіба не Київський Патріархат має першочергове право на оспівування та поминання козаків, кров яких й досі протікає в кожному із нас?

Майже непомітне приниження, сховане за, нібито, благим вчинком. Не потрібне таке благодіяння нікому! Українських героїв має оспівувати Київський Патріархат. Збирайте своє руське причандалля й забирайтеся геть!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: церковь,УПЦ МП,УПЦ КП,Церква,Українська Православна Церква
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.