Маршу вишиванки вже 15 років. День вишиванки крізь віки та історію.

20 травня 2021, 17:43
Власник сторінки
Копирайтер, независимый журналист
0
20

Щороку в третій четвер травня Україна святкує Всесвітній День вишиванки. Саме сьогодні 20 травня даному колоритному святу відбудеться 15 років.

Запорукою даної традиції стала наша молодь, адже саме студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича започаткували святкування культурної спадщини України.

Вишиванка - це не лише елемент гардеробу, це наша культура та історія. Незважаючи на тенденції моди та краси, вишиванка завжди залишатиметься невід’ємним елементом української нації, а, враховуючи сучасні тенденції розвитку культури, свято набуло міжнародних масштабів. Так український традиційний одяг вдягають не лише на теренах рідної держави, але й по всьому світу.

На сьогоднішній день уже анонсовано ряд акцій по всій Україні серед яких: проєкт “Вишивка в одязі видатних українців” в Чернівцях, який поєднає в собі День вишиванки та День етномузики,  “Моя країна вишивана – Україна” в Дніпрі, “Моя сорочка – вишиванка” в Хмельницькому та інші святкові заходи. Не варто забувати про українські нацменшини закордоном, які також відзначають дану подію та популяризують українську культуру далеко за межами рідної країни.

День вишиванки - це відносно молоде свято, яке покликано зберегти нашу історію, нашу культуру та національні традиції, які єднають нас, як українців. Сьогодні саме той день, коли кожен з нас може стати частиною культурної спадщини.  Вдягнувши вишиванку, ми не лише вшануємо національні традиції, а й здивуємо та підбадьоримо рідних та близьких нам людей, адже вишиванка - це мальовниче відображення української душі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: історія,Україна,Історія України,свято,вишиванка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.