День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

14 травня 2021, 14:45
Власник сторінки
Копирайтер, независимый журналист
0
45
День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

Сьогодні Україна вперше відзначає День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Українська спільнота не лише доклала зусиль в боротьбі з фашизмом, але й намагалася зберегти життя людей, під час найгіршого періоду в історії.

Станом на 1 січня 2020 року Ізраїль відзначив 2 659 громадян України званням «Праведника народів світу» за порятунок євреїв від Голокосту, тобто нацистської політики знищення. Хоча дана цифра не відображає фактичну кількість людей, які доклали зусиль для збереження їх життя і порятунку від винищення другою нацією це вказує на людяність українського народу та бажання зберегти мир. Дане звання присвоєно людям, які ризикували власним життям та життям своїх рідних, щоб врятувати від смерті зовсім незнайомих для себе людей. Небайдуже ставлення українського народу сприяло збереженню життя євреїв та здійснило вагомий внесок у процвітання людяності в роки Другої світової війни. Цінуймо життя – бережімо мир.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: День Памяти,історія,українці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.