Миколаївський суднобудівний завод вперше виконає замовлення для ВМС України

06 травня 2021, 11:20
Власник сторінки
Копирайтер, независимый журналист
0
12
Миколаївський суднобудівний завод вперше виконає замовлення для ВМС України

На приватному підприємстві проведуть ремонт навчального катера "Південний". Катер проекту 722У A855 "Південний", що входить до складу Військово-морських сил України, пройде доковий ремонт.

Днями, човен, який в ВМСУ використовується як катер зв'язку, зайшов на територію миколаївського суднобудівного заводу "Океан".

Варто відзначити, що це перший подібний ремонт (для потреб українських військових), який буде здійснений на цьому приватному підприємстві.

Дещо раніше (у серпні минулого року) подібний досвід отримало інше приватне суднобудівне підприємство Миколаєва – Завод "Нібулон", яке виграло тендер на доковий ремонт судна розмагнічування А811 "Балта".

Також варто зауважити, що з минулого року ВМС ЗС України почали впроваджувати практику закритих переговорних процедур при ремонті корабельного складу, що в потенціалі має покращити якість обслуговування та зменшити ціну, через конкуренцію та залучення до ремонту великої кількості приватних компаній.

Нагадаємо, суднобудівний завод "Океан" обрано як виконавця контракту з будівництва трьох нових корветів для ВМСУ за адаптованим під українські потреби проектом турецького корвета типу Ada. У зв'язку з чим почалися підготовчі роботи з майбутньої реалізації цього надважливого проекту.

Так, нещодавно на підприємстві почали відновлення працездатності сухого доку й створення нового затвору для нього, що дасть підприємству змогу "повернутися на ринок великовантажного суднобудування".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: океан,судно,завод,Україна,Миколаїв,замовлення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.