Про становище сучасної друкованої української преси!

04 квітня 2021, 14:50
Власник сторінки
Контент-Мейкер
0
11
Про становище сучасної друкованої української преси!
Газети. Джерело зображення: IstockPhotos

Авторська стаття про становище друкованої української преси!

На сьогоднішній день друкована преса в Україні дуже впала в популярності. Якщо напочатку незалежності нашої держави вона відігравала одну з ключових ролей отримання свіжих новин та знань про події у міському середовищі то тепер її популярність впала мінімум приблизно на 50-65%. Так сталось тому, що з`явився новий засіб отримання інформації - це мережа інтернет. До цього засобу долучаються вже не просто звичні люди чи невеликі приватні компанії, а навіть має намір долучитися ціла наша країна та всі можливі державні установи. На даний момент завдяки мережі інтернет ми можемо оплачувати комунальні послуги, здійснювати покупки чи отримати субсидію й багато чого іншого. Це надзвичайно великий прогрес адже якихось 10-12 років тому цього взагалі не було, але зупинимось на пресі.

З початку нашої незалежності населення нашої держави мало особливу увагу до друкованих видань, але зараз майже кожен громадянин має інтернет та засіб для перегляду інформації в ньому. До того ж це майже безкоштовно і є вигіднішим ніж покупка друкованих газет чи журналів.

А що з друкованими виданнями зараз?


Ціна у 2020 році на них стала доволі великою, а купівельної спроможності населення купувати щотижнево газети немає та й бажання також. Тому, що у інтернеті доступна будь-яка преса і до того ж майже завжди безкоштовно.


А, що з газетами поштою?

Ситуація з ними аналогічна. Візьмемо до прикладу газету "Високий Замок". Завдяки сайту нової пошти дізнаємось наступні деталі:

  • Ціна газети на місяць: 29 гривень 15 копійок
  • Ціна газети на рік: 349 гривень 80 копійок.

Ось такі ціни передплати на газету "Високий Замок" поштою у 2021 році.

Основними проблемами теперішньої друкованої преси є:

  • Висока ціна
  • Низька якість зображення й друку
  • Термін доставки та випуску видання
  • Обмежена кількість сторінок преси
Проблема співпраці між видавництвом й поштою

Однією з проблем видавництв друкованої преси у сучасному часі є вартість співпраці. Іноді, а з часом буде напевне й зазвичай пошта забирає до 50 % сплаченої платником суми за оформлення передплати на газету. Ці гроші йдуть на доставку видання поштою та оплати праці листоношам. Видавництву це є дуже складно та невигідно адже у нього залишається лише 50 % від усієї суми, а за ці гроші певний період потрібно постачати покупцю свою продукцію. А на розробку цієї продукції потрібна фарба, папір та електроенергія для друку газети,а ще виплата заробітної плати співробітникам видання. Варто також враховувати подорожчання електроенергії та підвищення ціни на фарбу й папір. Загалом у видавництва виникає дуже багато складнощів з створенням друкованого контенту.


Ось такою була моя сьогоднішня розповідь про друковану пресу у теперішній час, про ціни, про доставку та складнощі співпраці з поштою. Дякую вам за читання моєї статті!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: журнал,газета,журналістика,Преса України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.