Уряду бракує професіоналів, а не корупціонерів

23 лютого 2021, 15:33
Власник сторінки
соціальний експерт
5
371

Щодо призначення виконуючих обов’язки пожиттєво... зе-зміни до закону про державну службу

«Батьківщина» не дала жодного голосу за пропоновані президентом зміни до закону про державну службу, які фактично були покликані «пожиттєво» призначити Юрія Вітренка виконуючим обов’язки першого віцепрем’єра з повним спектром повноважень.
Про це заявила Голова партії «Батьківщина» під час виступу з трибуни парламенту.
«Юрій Вітренко – це корупціонер найвищого рівня. За висновками державного аудиту, очолюючи НАК «Нафтогаз» 5 років, він вивів з країни 225 мільярдів гривень корупційних оборудок. Він сам собі виписав премії на 170 мільйонів гривень і перевів ці гроші на свої рахунки за те, що завалив роботу «Нафтогазу». Однак президент двічі просував цього корупціонера на посаду першого віцепрем’єра – міністра енергетики. Двічі Верховна Рада не підтримувала це рішення. І тоді президент всупереч Конституції України вирішив внести законопроєкт, яким без узгодження з Верховною Радою призначає Вітренка виконуючим обов’язки пожиттєво з повним спектром повноважень», – обурилася Юлія Тимошенко.
На переконання лідера «Батьківщини», таке рішення президента суперечить не тільки Конституції, а й європейській практиці, і свідчить про початок великої корупції в Уряді України.
«Замість того, щоб порушити проти Вітренка кримінальну справу, згадаймо «весна прийде – саджати будемо», його садять на посаду першого віцепрем’єра. Ця людина матиме повний спектр повноважень для того, щоб здійснювати свої корупційні дії, як він це робив і попередні роки. Зараз поіменно видно, хто є спільником президента в тому, щоб повертати корупціонерів до влади. А ми йдемо до Конституційного Суду і голосуємо проти!» – зазначила Юлія Тимошенко.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: госслужба,корупція в Україні,міністр,Володимир Зеленський
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.