У Києві СБУ задокументувала розкрадання бюджетних коштів

29 січня 2021, 16:11
Власник сторінки
0
7

У Києві Служба безпеки України викрила та задокументувала факти розкрадання бюджетних коштів, виділених для реалізації соціальних програм

У ході досудового слідства встановлено, що до протиправної схеми причетні двоє колишніх посадовців Апарату Київської обласної ради.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновники підробляли службову документацію щодо розподілу та виділення бюджетних коштів для виплати соціальної допомоги мешканцям столичного регіону, серед яких, зокрема, пенсіонери, інваліди, багатодітні родини.

Потім гроші посадовці систематично перераховували на банківські рахунки третіх осіб та привласнювали. За попередніми оцінками, зловмисники завдали збитки бюджету на понад 560 тисяч гривень.

Наразі одному з фігурантів оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо причетних до протиправної схеми.

Викриття оборудки проводилось спільно зі слідчими Печерського РУ Нацполіції ГУ НП у м. Києві за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.