Представник РФ в ООН визнав війну на Донбасі конфліктом Росії і України

07 грудня 2020, 11:01
Власник сторінки
0
27
Представник РФ в ООН визнав війну на Донбасі конфліктом Росії і України

Василь Небензя заявив, що на сході України немає внутрішнього конфлікту

Представник Росії в ООН Василь Небензя публічно назвав війну на Донбасі не внутрішнім, а політичним конфліктом між Україною та Росією. Про це у четвер, 3 грудня,  українська делегація у ТКГ за підсумками «заходу», який влаштувала Росія, намагаючись використати Раду Безпеки ООН задля легітимізації терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

«Василь Небензя заявив про "конфлікт на Донбасі": it is not a domestic conflict in Ukraine, it is a political conflict between Russia and Ukraine ("це не внутрішній конфлікт в Україні, це  політичний конфлікт між РФ та Україною")», – йдеться у повідомленні.

Українська делегація назвала цю заяву «найбільш цікавою і навіть сенсаційною».

Нагадаємо, що у середу, 2 грудня, міністр МЗС Дмитро Кулеба , що Україна зірвала спробу Росії легітимізувати представників терористичних організацій, використавши для цього «формат АрріРади безпеки ООН.

Засідання бойкотували не лише Україна, але й США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Естонія і Бельгія. Тобто всі, крім Росії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.