На Дніпропетровщині СБУ викрила посадовця поліції на корупційному механізмі

06 січня 2021, 11:34
Власник сторінки
0
26

На Дніпропетровщині СБУ викрила посадовця поліції на корупційному механізмі одержання грошей від автоперевізників

Служба безпеки України викрила посадовця одного з підрозділів Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області на отриманні неправомірної вигоди.

За попередньою версією слідства, на момент виконання обов’язків керівника відділення безпеки дорожнього руху поліцейський намагався налагодити корупційний механізм одержання хабарів від представників комерційних структур у сфері вантажних перевезень.

Задокументовано, що фігурант запропонував керівнику транспортної компанії сплачувати щомісячну «данину» у розмірі 40 тисяч гривень. За ці суми поліцейський обіцяв підприємцю не притягувати до адміністративної відповідальності за перевезення вантажів, що перевищують встановлені норми масо-габаритного контролю.

Через дії зловмисника руйнувалося покриття місцевих автошляхів, на які витрачаються мільйони бюджетних коштів.

Правоохоронці затримали поліцейського відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з міських вулиць під час одержання хабара.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру і обрання міри запобіжного заходу.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно з Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Полтава, підрозділом внутрішньої безпеки Національної поліції під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.