Хто є хто в націоналістичних колах України

08 грудня 2020, 10:12
Власник сторінки
0
31

националисты как они есть

  Розпочнемо з того, що багато хто з українців навіть і не чув про таку організацію як «Патріот України», яка у своїй програмі виступає за «монорасове мононаціональне суспільство, збудоване на принципах Української національної величі та соціальної справедливості». Хочу відразу сказати, що це не радикали, вони просто є звичайними ретрансляторами певної частини людських сподівань. 
  Про колись доволі потужну організацію УНА -УНСО, яка мала свого часу навіть воєнізовані загони, а її члени брали участь у війнах по всьому світу сьогодні вже ніхто і не згадує. Тому можна сказати, що УНА-УНСО- це тліюча, швидше вмираюча організація. 
А от «Братство», стоїть у нас особняком тому, що біографія її лідера Корчинського дуже суперечлива і всім відомі його зв’язки з російськими політтехнологами. В 2007 році під час лекції лідера «Братства» Дмитра Корчинського в центральному офісі партії в Києві виник конфлікт, внаслідок якого п’ятеро людей отримали тілесні ушкодження. Розрулювати скандал приїхав генерал міліції Сергій Попков. Той самий, хто був готовий розстріляти Майдан.
Організація «Тризуб» існує від початку 90-х років. Ще кілька років тому члени «Тризубу» не могли брати шлюб, не мали права постійно працювати, що часто призводило до кочового способу життя з тимчасовими підзаробітками. У цій організації чітко поставлено ідеологічний вишкіл. Тризубівці на своїх сайтах категорично заперечують причетність до екстремізму. Вони дають повний перелік телефонів своїх організацій та запевняють, що їхня мета – боротьба за Україну.
Но от в останні роки в Україні почали з’являтися українські ліві (проросійські) радикальні організації. Їх поява в ідеологічному сенсі здається дивною, тому що економічний блок наявних правих націоналістів цілком задовольняє запити людей, орієнтованих на соціальну справедливість. Націоналісти ненавидять паразитарний ресурсний капітал, підтримують мале та дрібне підприємництво, стоять на позиціях цілком соціал-демократичних. Але українські ультраліві теж існують. А ідеологічним підґрунтям для них є «нерозривний зв’язок із Росією». Ми пам’ятаємо таку партію «Родина» Маркова яка фінансувалася з РФ. Тобто природа лівого екстремізму в Україні має чітке зовнішнє джерело походження. І те що вказаним промосковським силам затишно жилося в Україні це і є головна помилка української влади. Тому нинішньому керівництву держави необхідно повернутися обличчям до своїх громадян і покласти краї функціонування в Україні відверто проросійських сил та партій.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.