Україні потрібен Конституційний Суд – незалежний від президента та олігархів!

04 листопада 2020, 12:23
Власник сторінки
соціальний експерт
8
249

Коротко про штучну конституційну кризу

Відновити всю систему електронного декларування, посилити кримінальне покарання за незаконне збагачення і вивести Конституційний суд з-під впливу уряду, президента та олігархів. Такими мають бути дії парламенту.
На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час спілкування із журналістами у Верховній Раді.
Вона звернула увагу, що роздратування влади викликало те, що вперше за часи незалежності України Конституційний Суд не став кишеньковим інструментом чергового президента країни. Але саме так і має бути – підкреслила Юлія Тимошенко.
«Судді можуть бути різні, але неприпустимо принижувати, дискредитувати та нищити інституцію Конституційного Суду, таким чином принижуючи державу. Ми не підтримуємо законопроєкт Зеленського. Бо він не лише порушує Конституцію і має на меті поставити Суд під контроль зовнішніх фінансових груп, і щоб була розпродана українська земля, стратегічна власність України, наукові установи… Але ми цього не дозволимо», – запевнила Голова партії.
При цьому вона припустила, що «Батьківщина» може як компроміс підтримати «консолідований» законопроєкт, запропонований спікером парламенту Дмитром Разумковим.
«Нам потрібно зупинити цькування Конституційного Суду і для цього треба єднатися усім фракціям. А тим, хто виступає сьогодні ззовні України проти КСУ, я хочу порадити у своїх країнах порозганяти конституційні суди, а Україну залишити в спокої», – підсумувала Юлія Тимошенко.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: президент,Конституционный суд,Юлія Тимошенко,КОНСТИТУЦИЯ УКРАИНЫ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.