Меню «політичної кухні» на місцевих виборах

27 серпня 2020, 10:46
Власник сторінки
0
153
Меню «політичної кухні» на місцевих виборах
Ігор Шалімов, кандидат "Слуги Народу" Бориспільської ОТГ

Новий політичний сезон для українців – це реаліті шоу, за яким мимоволі спостерігатиме вся країна. Кульмінацією стане сам виборець, який буде змушений віддати свій голос за якусь політичну силу.

Яким буде виборчий процес? Вибори за новим Виборчим кодексом, який вступив у силу 1 січня 2020 року, відкриті списки, можливість голосувати за кандидатів, яких знають люди, – через ці нововведення місцеві партії намагаються зібрати у себе кращих із кращих кандидатів. 

Вже у розпалі підготовка до виборчого процесу. Деякі партії запустили агітацію у фоновому режимі зі слоганами та обличчями своїх кандидатів. Рекламну кампанію в серпні проводять "Слуга народу", "За майбутнє", "Перемога Пальчевського", "Пропозиція", "Євросолідарність" і "Голос".

В Києві почали свою рекламну кампанію окремі кандидати на посаду міського голови. Крім білбордів всіх перелічених вище партій, почалося представлення кандидатів і на місцях, зокрема на Київщині. Наприклад, «Слуга Народу» в Борисполі вже представив 10 кандидатів: місцеві громадські діячі, освітяни, військові, волонтери, підприємці. Вірогідно, партійний осередок Бориспільщини робить ставку на мешканців, яких знає місто. Як зазначено у соцмережі  на сторінці Бориспільської ОТГ: “Це місцеві люди, які проживають, працюють, відпочивають, займаються спортом разом з нами – у Борисполі. Тобто – це СВОЇ ЛЮДИ!”

Бориспільські “Слуги Народу” проводять опитування громади щодо представлених кандидатів, аби знати думку щодо кожного з кандидатів. Для цього є дві гарячі лінії телефонуючи, ти підтримуєш кандидата або висловлюєшся проти того, щоб він представляв інтереси громади в партії.

Ми вирішили перевірити, чи дійсно “Слуги Народу” цікавляться думкою мешканців. Зателефонували по черзі на обидва номери. У штабі зафіксували нашу думку, кого з кандидатів підтримуємо, а кого не підтримуємо. Крім опитування про кандидатів, бориспільські “Слуги Народу” збирають на розгляд резюме потенційних кандидатів. Тобто долучитися до членства в партії та запропонувати свою кандидатуру може кожний. Результати праймериз в Борисполі серед кандидатів від партії "Слуга народу" очікуються у вересні.

   Очевидно, що місцеві вибори матимуть суттєвий вплив на розвиток суспільно-політичної ситуації в Україні. Хоча в Україні понад 350 політичних партій, але активними з них на виборах будуть не більше 15 загальнонаціональних та деякі суто регіональні.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: вибори,політика,аеропорт Бориспіль,місцеві громади,Бориспіль,місцеві вибори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.