Новий політичний сезон без мажоритарки

25 серпня 2020, 13:58
Власник сторінки
0
75
Новий політичний сезон без мажоритарки

Які політичні сили обере бізнес, щоб відстоювати свої інтереси.

Новий політичний сезон не за горами, а вірніше, вже стукається в двері кожного українця. Попереду багато завдань, які кандидати обіцятимуть виконати. У жовтні на нас чекає гостра боротьба на місцевих виборах. Як відбуватиметься виборча кампанія та які шанси в кандидатів? Поки що це питання відкрите. Звісно, проводяться соціологічні опитування, проте суспільство ще не ввійшло в стадію активних політичних обговорень.

Наразі йде фонова агітація – партії нагадують про своє існування різноманітними абстрактними слоганами на білборгах та майорять обличчями містечкових лідерів, про які або ніхто не знає, оскільки вони спущені згори, або ж лідерами – місцевими підприємцями, яким довелося долучитися до партійних осередків, оскільки мажоритарка вже в минулому, а якщо не відстоювати інтереси бізнесу на рівні влади та політики, то доволі важко боротися з рейдерством та навіть дотримуватися здорової конкуренції. Принаймні в Україні.

Що пропонують вже партії, щоб завоювати прихильність? Цьогоріч маємо цілі маркетингові стратегії по долученню клієнтів, тобто електорату, який готовий віддати свій голос. Дослідивши інтернет-простір, з’ясували, партії навіть пропонують реєстрацію на безкоштовні курси для підприємців-початківців, обіцяють навчити прокачати ваш бізнес і отримати грант на його розвиток! Цікавий підхід? Неоднозначний. Професійні політики у ролі професійних бізнес-коучів. Відчувається клієнтоорієнтованість партій: електорат поділено і працюють лише зі своєю цільовою аудиторією. Чи відбудеться цілісне перезавантаження в країні? Буде зрозуміло наприкінці жовтня. Допоки більше питань до передвиборчого процесу.

А ми в наступних розповідях спробуємо дослідити, чим ця виборча кампанія відрізнятиметься від попередніх та як партії на місцях готуються до виборів.

Далі буде.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.