Агресія є в кожному, але питання - як її проявляють

03 серпня 2020, 09:39
Власник сторінки
військовий психолог
0
294
Агресія є в кожному, але питання - як її проявляють

Поговоримо про насилля, пробачте, шо в понеділок зранку


Така величезна купа насилля за той тиждень, що аж не стримуюсь. Ну я завжди в тому варюсь, але шось занадто вже скакнуло. А випадок в поїзді війна - Київ взагалі мене вбив. Того поговоримо про насилля, пробачте, шо в понеділок зранку.

Я не буду зараз говорити про захист, легалайз короткостволів, бо це очевидно, я розкажу за іншу сторону. Мої клієнти, до речі не лише ветерани, говорять про бажання насилля.

Наприклад про те, що дружина от от доведе, він зірветься і вдарить її. І його аргументи чому він це зробить дуже переконливі, аргументовані і сумніву не піддаються. Звісно ж для нього самого. Але до того як може статися фізичне, йде психологічне насилля. Знаєте скільки раз сталося фізичне насилля після того, як зі мною проговорили? Жодного. І це не тому, що я красавчік, а того що вони проговорили. Розумієте? Вивалили. А не стримували себе і не вдавали гарного чемного хлопчика.

Агресія є в кожному з нас. Питання в тому як ми її проявляємо. Поступово у усвідомленно, чи вибухаємо. Різниця в ступенях.

Мене також зриває. Якось ми йшли на закупки з людиною, яку я дуже сильно люблю. В нас був список покупок і тєлєжка. Ми розділилися аби швидше позбирати все на список. Вона з тєлєжкою, а я так пішов. Якийсь чолов'яга помітив пусту тєлєжку і вже забрав її. Вона дуже спокійно сказала, що це її тєлєжка, але чоловік вже її присвоїв. А потім це помітив я. В моїй голові цей чоловік перейшов територію людини, яку я люблю, по дорозі в своїй голові я його вже перетворив на сєпара і коли підійшов я так на нього наїхав, що йому прийшлось тікати з супермаркету, так і не закінчивши покупки. Я відчував себе супергероєм, що захистив рідну людину. Я обернувся, але рідна людина стояла метрів за десять геть бліда. Їй було дуже страшно. І боялась вона саме мене. Вона стала свідком насилля. І мені дуже соромно за це.

Я хочу звернутися до всіх, бо насилля не обмежене певними категоріями, воно притаманне всім.

1. Насилля не породжує чогось прекрасного. Не плутайте з самозахистом чи захистом близьких.

2. Психологічне насилля має також страшні наслідки. Лупання ярликів, любої дискримінації також є насиллям.

3. Якщо ви злитесь на когось і подавляєте себе, то само воно не проходить. Злість треба реалізовувати екологічно - в спорті, творчості, прогулянках, стрільбі зі стрілецької зброї, луки, арбалети, метання ножів, АГСи, артилерії, та хоч з підводних човнів, танцях, мандалах, медитаціях, викрикувати на повні прокурені легені, але не лишати то в собі.

4. Вербалізовуйте свої емоції. Говоріть, що ви боїтесь, злитесь, радієте, але проговорюйте.

5. Якщо ви пережили насилля, звертайтесь за допомогою, бо ви або будете страждати, або станете вже суб'єктом насилля.

6. Якщо ви самі допустили насилля, то не оправдовуйтесь, а працюйте з цим. Я вас не оправдовую. Але тут головне не допустити рецидивів. Стресменеджмент вам в допомогу.

7. Знаєте, хто найбільше страждає від насилля? Наші рідні і найближчі люди. Ми ж тримаємо в собі агресію, бо купа зовнішніх факторів, а дома розслабляємся і понеслось. Турбуйтесь про тих людей, хто вас любить, вони заслуговують на турботу по одній простій причині, що вони вас люблять. Цих людей небагато, тож варто.

8. Ну і потурбуйтесь про самозахист, лишнім не буде.

9. Відслідковуйте свої реакції, ви побачите, що в них є системність, тож цим можна управляти. Наприклад, під дією алкоголю якщо ви агресивні, то варто змінити методи релаксації.

10. Не проявляти насилля не означає бути слабким. Навпаки, контролювати і управляти своїми емоціями є ознака сили і крутості.

Ну хоч і трішки пафосно, але проявляйте любов. Класна штука. В нашій житті любові має бути значно більше, ніж страшних штук.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,психология,насилие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.