Автобіографія Ірми Крат

16 квітня 2020, 22:48
Власник сторінки
журналист-правозащитник
0
3287
Автобіографія Ірми Крат
Ірма Крат, лідер політичної платформи "Україна За Мир"

Журналістка-правозахитсниця-політик-письменниця-композитор-поетеса-співачка. Надзвичайно багатогранна жінка, образ котрої, як найсильнішої української жінки-воїна, точно увійде в історію України!

Ірма Миколаївна Крат, народилася 26.08.84 року в с. Хітці, Гадяцького району, Полтавської області. Має трьох сестер: Тетяну, Альбіну (вбили), Мілану.


Мама: Крат (Лабжанія) Роза Чікаєвна, грузинка, родичка Президента Грузії Шеварнадзе, займається підприємницькою діяльністю в Україні, утримує невеличкі магазини сільськогосподарського призначення.

 

Тато: Микола Васильович Крат, на пенсії, свого часу був одним із кращих кооператорів у Полтавській області. Мав власну справу кооператив «Пошук». У 1991 році був заарештований за ст. «Розстріл» за те, що викупив за власні гроші в Гадяцькому магазині «Спорттовари» абсолютно увесь товар і подарував сільській Броварській школі де навчалися його діти. Щасливу родину Миколи Крата та Рози (Лабжанії)Крат від заздрощів розвалило умисно кгб.

 

Ірма Крат троюрідна правнучка генерала Михайла Крата. Похований в США на православному кладовищі в Савт Бануд Бруку, так і не дочекавшись незалежності України до котрої завжди мріяв повернутися.

Останніми написаними його рядками були такими:

 «Немає нічого тяжчого у житті, ніж помирати на чужині, коли власну незалежність втрачено»

Михайло Крат до створення самостійної України служив при царському дворі, де щоразу після поранення за ним доглядала донька царя Ольга, котра дуже хотіла вийти за нього заміж, але, через те, що Михайло Крат не подав своєї руки Распутіну, котрого попросив не заходити до цариці через центральний вхід лазарету, а діставатися якось через чорний вихід, бо часті навідування Распутіна не подобалися царю та усьому офіцерському корпусу, цариця образилася, і відправила Михайла Крата на війну до Одеси. В одеських архівах можна знайти копії листів доньки цариці до Михайла, та копії його відповідей до Ольги, де він просить негайно створити відповідальний уряд, аби уникнути розстрілу усієї царської родини. На жаль, гіпнотизер Распутін завербований ворожими спецслужбами, все зробив для того, аби позбутися Крата, і врешті решт, довів свою справу до кінця: відповідальний уряд під впливом Распутіна не був створений, а царську родину було розстріляно.

У подальшому Михайла Крата звинувачують в тому, що він служив "фашистам", бо був командиром СС «Галичина». Ця інформація не відповідає дійсності, бо ця дивізія воювала виключно із мрією, що по закінченню війни їм віддадуть Вільну Україну.Тай й Михайло Крат прийняв командування саме у той період, коли всі командири втекли з поля бою, і покинули дивізію напризволяще. До речі, це була інтернаціональна дивізія, і називати її "фашистською" в поганому значенні цього слова ні в якому разі не можна.

Окрім цього Ірма Крат є дуже далекою родичкою Тараса Григоровича Шевченка, так-як, дружина Михайла Крата була Дуся Шевченко. 

Двоюрідний прадід Павло Крат був пастором православної української церкви, котрий похований в Канаді. Саме він був головною людиною в Україні, що започаткував/побудував по усій її території українські церкви. Будучи студентом Львівського університету його було заарештовано за організацію студентського Майдану на котрому він вимагав викладати абсолютно всі предмети українською мовою, бо на той час, хтось додумався прийняти рішення, що можна обійтися і без української, що Павла дуже розлютило, і він разом із усіма студентами вийшов на Майдан, де не зважаючи на численні арешти та репресії, досяг позитивного результату на користь Україні - українську мову було збережено! Але через не зняту розстрільну статтю йому довелося міняти прізвище та ім'я, та тікати з України! 

Ще один троюрідний прадід Крат був керівником національного банку України, багато серед родичів прокурорів та слідчих. Навіть книжка Панаса Мирного "Хіба ревуть воли, як ясла повні", була написана із реальних розповідей прокурора Крата, що працював в Миргородському району. І навіть дуже відомий астролог Крат в честь котрого був названа планета "Крат", теж є її далеким родичем. 

Колишній чоловік Ірми Крат: Петрожицький Віталій Станіславович, працював головним конструктором на Миргородському арматурному заводі, його мама була головним гінекологом, батько головним ветеринаром Миргородського району.

Від спільного шлюбу Ірма Крат має прекрасного сина: 1.09.2006 року народження, звати Богдан. Чоловік Ірми Крат належить до славетного козацького роду Війська Запорозького отамана Петрожицького.

Із семи років Ірма Крат проживала без матері з рідним батьком та старшою сестрою Альбіною в селі Хітці Гадяцького району Полтавської області, де в 4-му класі започаткувала власну ферму. Уявіть собі: тримала разом із старшою сестрою Альбіною (котру потім вбило ФСБ ), аж 4  корів, 2 биків, 3 телят, 5 свиней, 80 нутрій, 4 кіз, 100 гусей, 100 уток, 100 курок та німецьких породистих вівчарок. Окрім цього тяжко обробляла 2 гектари землі та близько 3 гектарів сінокосу. Щороку вирощували в дуже великих об’ємах картоплю, котру потім міняли на кавуни, а далі просто продавала їх на вагу і жили за цей рахунок всією родиною аж до наступного врожаю.

Щодня виготовляли разом із сестрою Альбіною: сир, масло, сметану, сироватку, після чого все це продавали на місцевому базарі в місті Гадячі.

Забезпечувала всю родину грішми та різними ідеями для їх заробітку змалечку. Організовувала для цілого району, починаючи з 4-го класу цілі концертні програми, і у вишиванках та українських хустках влаштовувала справжній Різдвяний Вертеп для найближчих сіл. Коли її мама заробляла в місяць 240 гривень заробітної плати, то Ірма Крат приносила додому із колядок по 800 гривень за три дні. Таким чином і гроші заробляли, і рекламували українські обряди та культуру, чим пишалася вся Полтавщина. Свою маму Ірма Миколаївна навідувала кожні вихідні, що проживала після розлучення із меншою донькою Міланою в місті Гадячі. Концертна програма була побудована на дуже високому рівні, про що односельчани згадують й до сьогодні, сумуючи за тими чудовими виступами щороку. 

Найбільшим досягненням в боротьбі за покращення екологічного стану в Україні вважає саме те, що разом із батьком вичистила смітник і висадила до 3000 фруктових дерев, в тому ж селі Хітці, що й народилася. Майже увесь врожай щороку роздається усім бажаючим абсолютно безкоштовно.

1998 р. закінчила Гадяцьку загальноосвітню школу ім. Драгоманова,N 2. Була однією із кращих та найталановитіших учениць.

1998- 2001р.р закінчила "Вище професійне училище-технічний ліцей - 123",  в місті Краматорську Донецької області, де здобула освіту бухгалтера. Представляла училище на усіх обласних конкурсах, під час спортивних змагань, та завжди виборювала перші місця в номінаціях "Найкраще виконання української пісні".  

2001-2002 р.р повернулася з навчання до рідного Гадяча, працювала одночасно на двох роботах: нянечкою двох діток та продавцем на місцевому базарі.

2002 - 2006 р.р працювала кореспондентом в Гадяцькій місцевій газеті "Базар Медіа в Україні". Була визнана кращим журналістом на Полтавщині після багатьох опублікованих матеріалів, що викривали корупцію та хабарництво місцевих чиновників! Того ж року отримала перші свої погрози власному життю, далі вже до подібних погроз звикла, і не звертала на це своєї уваги.  

В 2006 році започаткувала власну обласну газету "Свобода слова" із найбільшим тиражем в Полтавській області. Певні випуски газет, через великий резонанс матеріалів, під авторством Ірми Крат, доводилося друкувати повторно по декілька разів на тиждень, так-як газета зникала з торгових поличок за лічені секунди, і місцеве населення вимагало збільшити наклад примірників. Люди згадують навіть ті дні, коли ксерокси працювали цілодобово відсвічуючи матеріали Ірми Крат, котрі потім передавалися земляками від хати до хати і читалися таємно, щоб часом керівництво району не дізналося про те, що вони захоплюються журналістськими розслідуваннями Ірми Крат. 

В 2005 році вступила до Київського Міжнародного Університету на факультет журналістики, але, ректор, на другому курсі, взявши до рук газету «Свобода слова» Ірми Крат сказав: "Для чого ти будеш витрачати свій дорогоцінний час на навчання? Оце твоя дипломна робота! І коли в тебе запитають про вищу освіту, покажи їм свою газету. Більшість із тих, що мають по три вищі освіти, навіть стінгазети не випустили в своєму житті, а ти вже лишаєш історію!"

Після цих слів Ірма Крат покинула навчання прислухавшись поради ректора. 

В 2007 році, Ірма Крат допомагає підприємцям в Лохвицькому районі заснувати два меблевих заводи та завод металопластикових вікон. Відкриває мережу власних меблевих магазинів, друкарню та пункти по отриманню замовлень на металопластикові вікна. Із бюджетними коштами не працює принципово, аби не звинуватили в корупції. Таким чином піклується про власний авторитет із перших днів своєї підприємницької діяльності, плавно заходячи в українську політику. Всі зароблені гроші віддає на благодійництво.  

В 2008 році стає кращим меценатом та спонсором на своєму Полтавському окрузі з багатьох питань та у різних напрямках. Власним коштом будує каплички, забезпечує дитячі садочки Новорічними подарунками, робить ремонти багатьох навчальних закладів, проводить конкурси від «Міс Лохвиця» до «Кращий читач року Гадяча». Дарує переможцям грошові премії: телевізори, холодильники, пральні машинки, меблі, різну побутову техніку. Допомагає оформляти своїм краянам документи на отримання грошових допомог за групою інвалідності, присвоює мамам відповідні звання за багатодітність та гарне виховання дітей. Вшановує пам'ять учасників війни за Вільну Україну щедрими подарунками, дітям війни також допомагає із оформленням документів на отримання грошових виплат, і стає головню улюбленицею свого народу на власній землі.

В 2010 році обрана головою Гадяцької районної організації "Народної партії" та балотується на міського голову, де без 16-ти голосів отримує друге місце. Навіть з урахуванням страшної фальсифікації, в котрій потім зізналися самі працівники виборчих комісій, що діяли протизаконно, через шалений тиск зі сторони влади, показує, що її рейтинг в місті Гадячі, серед місцевих "олігархів" - найвищий. Після програних виборів покидає ряди "Народної партії" зі скандалом, через об’єднання її із партією влади та арешт Юлії Тимошенко. 

В 2011 році балотується до Верховної Ради України (безпартійна), вибори програє достойно.  

В 2011 році Гельсінська спілка з прав людини визнає Ірму Крат кращим правозахисником в Україні до 25-ти річного віку, котра перемагає в міжнародному конкурсі "Проти катувань". За увесь час своєї правозахисної діяльності, дякуючи їй,  велика кількість незаконно ув'язнених українців отримують свободу. Родини котрі потерпали від рейдерських атак та бандитизму зі сторони банків та колекторських контор також дякуючи журналістці і її наполегливій праці, змогли повернути собі свої помешкання. Найвідомішою її справою стала історія про те, як на неповнолітню сироту Вікторію працівники міліції «повісили» власне вбивство. Півтора роки поспіль Ірма Крат воювала за свободу цієї дитини і виграла! 

У 2012 році Ірма Крат різко стає на захист Юлії Тимошенко, котру взяли під варту з політичних мотивів. Через цей крок проти неї застосовують всю репресивну машину, і вона втрачає власну газету "Свобода слова" та рештки бізнесу остаточно, але не здається, і очолює Рух проти банківських афер та Рух простих людей на Межигір’я!

У 2013 році переїжджає жити до Києва де відразу стає власником та засновником інтернет-телеканалу ТВ "Прихована Правда", котрий виводить першим прямий ефір із Євромайдану!

У 2013 році стає головним ідеологом та головним романтиком Євромайдану проти режиму Януковича. Але, здобутками Майдану не користується, і від усіх привілеїв та посад по його завершенню свідомо відмовляється про що з часом жалкує !

У 2013 році створює на Євромайдані Першу Незалежну Жіночу Сотню і вимагає звільнення усіх політв’язнів, в тому числі Юлії Тимошенко!

Після повалення режиму Януковича, у 2014 році, відмовляється від, будь-яких, посад, і терміново відбуває до Криму із ціллю не допустити окупації АРК зі сторони Росії, але центральна влада здає всі позиції, пояснивши це тим, що не готова вступати в нерівний бій із сильним та не чесним сусідом, тому Крим було втрачено.

У 2014 році 21 квітня їде терміново в якості журналістки до міста Слов'янську із ціллю врятувати 25-ий десантний батальйон ЗСУ де потрапляє до полону. В полоні пише книгу, але до цього часу книжка не вийшла в друк. Доки Ірма Крат знаходиться в полоні, російська пропаганда розганяє по усім ЗМІ дезінформацію про те, що журналістка відмовилася від ідей Майдану, що не відповідало дійсності. Голова ідея Майдану "Вільна Соборна Україна".

6 липня 2014 року українська армія заходить до Слов'янську і звільняє з полону Ірму Крат та велику кількість інших полонених.

 У 2015 році Ірма Крат записує власну пісню "Україна це моє життя", котру до сотні народних депутатів України виставляють на своїх офіційних сторінках в Фейсбук, і пишуть, що ця пісня варта Євробачення. Але, через відсутність фінансування, Ірма Крат не їде із своєю піснею на Євробачення, і її не пускають в ротацію на українське радіо, бо визнають революційно-надихаючою, що знову може вивести українців на Майдан!

2014 - 2015 р.р  стає одним із головних в Україні перемовником з обміну полонених та повертає з окупованої території до сотні українців, про що не пишуть в газетах і не показують по телевізору. Працює абсолютно безкоштовно на волонтерській основі не беручи грошей у держави, чи з будь-яких інших фондів, жодної копійки. 

2014- 2015 р.р нагороджує кращих волонтерів України іменними годинниками від Міністерства Внутрішніх Справ України! Самостійно визначає, хто найбільше на це заслуговує. Від власної нагороди відмовляється, сказавши: "Я ще не заслужила", просто було якось не з руки саму-себе нагородити! У цьому ж році також відмовляється від 3-кімнатної квартири від СБУ, де головною було умовою - інформаційне знищення Тимошенко! Вона звісно хотіла отримати квартиру, але точно не в обмін на політичне за мовлення, а за свої заслуги у боротьбі за Незалежність України! 

У 2014 році отримує гроші від друзів в розмірі 100 тисяч гривень на реабілітацію після полону, але на всі гроші купує теплий одяг та везе українським добровольцям в саму гарячу точку на фронт, де потрапляє під страшні обстріли снайперів, але разом із бійцями ОУН - виживає .

У 2015 році, Ірму Крат та ще двох активістів арештовують за імпровізований підпал посольства РФ (терористичного лігва), вимагаючи звільнення з російської в'язниці Надії Савченко. За цей вчинок Російська Федерація засудила заочно Ірму Крат до 10 років позбавлення волі, і подала в міжнародний розшук.

У 2016 році Ірма Крат планує подати до друку спеціальний випуск газети "Свобода слова" , і на першій сторінці розміщує матеріал про корупцію в оборонній сфері ЗСУ, із заголовком "Кого не добила війна, того добиває влада!". За тиждень до її виходу, Ірму Крат викрадають із дачного будинку під Києвом, одягають пакет на голову і викидають зв'язану в Дарницькому лісі. Журналістка чудом виживає дякуючи небайдужим українцям.

У 2016 році Міністр аграрної політики України Тарас Кутовий, в терміновому режимі виводить Ірму Крат із великої політики та ховає її за бізнесом під назвою «Бутік Ірми Крат». У 2019 році Тарас Кутовий розбивається на власному літаку дорогою до Лохвиці. Журналістка вважає, що це не випадковість, а умисне вбивство, та пише заяву до прокуратури, у той час, коли найближче оточення просить мовчати.

У 2017 році за версією всеукраїнського телеканалу 1+1, Ірма Крат потрапляє по усім рейтингам в першу п'ятірку «Можливих кандидатів в Президенти України – 2019»

2018 році Ірма Крат повідомляє українців, що не зможе взяти участі в Президентській компанії через брак віку, що всіх українців дуже сильно засмутило. Згідно закону України кандидат має досягнути 35-ти річного віку. Ірмі Крат на той час виповнилося лише 34 роки.

У 2017 році Ірма Крат, майже увесь товар свого магазину роздає бідним і знову повертається в велику  політику та створює політичну платформу "Україна За Мир", де головною її ідеєю стало: помирити між собою українців! Антимайдан + Майдан = Ціла Україна!

Через відсутність коштів партія залишилася без реєстрації, але бажаючих вступити до лав нової політсили залишилося мільйони українців, котрі допомагали щиро, від душі, збирати Ірмі Крат підписи для її реєстрації, бо саме така ідея примирення українців всім дуже сподобалася.

У 2019 році пропонує публічно Президенту України Володимиру Зеленському призначити її на посаду голови Полтавської обласної адміністрації, в чому її підтримало близько 3 мільйонів українців. Але, через публічну заяву спікера парламенту Розумкова про те, що буде знято із землі мораторій, і іноземці зможуть вільно купувати українську землю, Ірма Крат  різко відмовляється від посади, і заявляє, що йде в опозицію.

У 2020 році Ірма Крат пише книгу «Останній ранок Небесної сотні – Майдан – Анексія Криму!». Інша назва "Революція гідності".

Цього ж року український парламент приймає закон про продаж землі, після чого Ірма Крат, не бажаючи бачити на власні очі, як, за мовчазної згоди українців, розпродують Україну, просить політичного притулку в іншій державі.

Вона могла витримати будь які репресії: війну, полон, критику, арешти, побиття, переслідування, погрози...але, вона не змогла витримати звістки про продаж  української землі. Адже саме того дня, коли парламент прийняв цей закон, встромили ніж в саме серце України!

2020 року Ірма Крат  вирішила зробити рекорд, закрити для української армії власними руками цілу тонну консервації. Вирощує на власному городі багато овочів та фруктів і втілює мрію в життя, На День розвідки Ірма Крат відвідує Збройні Сили України, та передає їм цілу тонну консервації, котру закрила власними руками. 

6 грудня 2020 на День Захисника України Ірма Крат сказала сама собі: "Позиція відступати, це позиція слабких, якби я хотіла покинути Україну, я б її давно покинула. Не завжди потрібно слухати, що людина говорить, дивіться, що вона робить! Я роблю більше для України ніж ті, що багато балакають! Моя Президентська предвиборна програма буде дуже короткою: Нагодую, одіну, обую і вилікую Україну!" 


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия-США,США,Юлия Тимошенко,Яценюк,Турчинов,референдум,Виталий Кличко,Україна,Історія України,Петр Порошенко,війна,Дмитрий Ярош,Ірма Крат
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.