ОБ’ЄДНАНІ СИЛИ - З ТУРБОТОЮ ПРО МЕШКАНЦІВ ДОНБАСУ

25 березня 2020, 11:06
Власник сторінки
0
125
ОБ’ЄДНАНІ СИЛИ - З ТУРБОТОЮ ПРО МЕШКАНЦІВ ДОНБАСУ

Щодня військовослужбовці Збройних Сил України, що беруть участь в операції Об’єднаних сил, доводять реальними справами ефективність стратегічної гуманітарної ініціативи "Допомога Схід"


Так, лише протягом минулого року до цивільних медичних закладів, які знаходяться неподалік лінії зіткнення, українськими військовими доставлено більше 50 тон гуманітарних вантажів медичного призначення на загальну суму більш ніж 9 мільйонів гривень.

Цього разу гуманітарну допомогу отримала амбулаторія загальної практики та сімейної медицини № 2 в населеному пункті Тошківка, що на Луганщині. 

- Військовослужбовці Збройних Сил України доставили до медичного  закладу одноразові медичні інструменти, медичний одяг, набори для проведення хірургічних втручань, набори для передопераційної підготовки та промивки ран, а також набори для лікування опіків. На даний час ця амбулаторія надає медичну допомогу майже 5000 українцям, які проживають поблизу лінії зіткнення, серед яких п'ятсот – це діти, - зазначив  тимчасово виконуючий обов’язки командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як Він повідомив , допомогу в перевезенні медичної допомоги до району проведення бойових дій надала Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України на чолі з Леонідом Костюченко, Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна», яку очолює Діана Дольс, благодійні фонди « БО Проект Варнави» керівник Володимир Любовецький та «Міжнародна Асоціація Підтримки України» керівник Тарас Дурбак.

- Це є черговим свідченням того, що українське суспільство та міжнародна спільнота не залишаються байдужими, а також яскравим прикладом об’єднання патріотичних сил заради стабільної гуманітарної ситуації на сході України, - підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Цього ж дня медичний вантаж отримав і Нижнянський обласний психоневрологічний диспансер, якій розташований у Попаснянському районі Луганської області. Це допоміжні пристрої для ванн, спеціалізовані медичні меблі, ходуни, інвалідні візки та засоби гігієни для важкохворих. 

Слід зазначити, що у Нижнянському обласному психоневрологічному диспансері сьогодні на постійному лікуванні знаходиться 155 важкохворих людей, 28 з них взагалі ніколи не встають з ліжка.

Нагадаємо, що стратегічну ініціативу «Допомога Схід» генерал-лейтенант Сергій Наєв започаткував у квітні 2018 року  під час командування операцією Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. У 2019 році гуманітарну ініціативу «Допомога Схід» підтримав начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.

Рухаємось далі!

Служба звʹязків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.