На Волині СБУ затримала керівника лісгоспу який привласнив 500 тисяч гривень

14 лютого 2020, 19:14
Власник сторінки
0
19
На Волині СБУ затримала керівника лісгоспу який привласнив 500 тисяч гривень

Співробітники СБУ затримали керівника державного підприємства «Волинський військовий лісгосп»,

який привласнив кошти в особливо великих розмірах на оборудках з лісом.

За версією слідства, посадовець організував нелегальний бізнес спільно з підлеглими та приватними підприємцями, які співпрацювали з лісгоспом. Комерсанти згідно з договорами надавали держпідприємству послуги з лісозаготівель. Насправді для їх виконання залучалися працівники лісгоспу та місцеві мешканці, які отримували мінімальну платню готівкою, а не штатні працівники підрядників.

Натомість лісгосп здійснював оплату робіт у повному обсязі через безготівкові розрахунки. «Зекономлені» кошти учасники оборудки переводили через підставні фірми у готівку та привласнювали.

Оперативники спецслужби встановили, що тільки у період з жовтня 2019 року до лютого 2020 року на рахунки афілійованих з учасниками оборудки фірм перераховано 2 мільйони гривень державних коштів. Правоохоронці затримали двох працівників лісгоспу та приватного підприємця у селищі Маневичі під час «розподілу» майже 500 тисяч гривень, знятих з рахунків.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Волинь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.