СБУ затримала адміністратора сепаратистських груп у соціальних мережа

24 січня 2020, 16:56
Власник сторінки
0
79
СБУ затримала адміністратора сепаратистських груп у соціальних мережа

Агітатор закликав до повалення конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України.

У Чернігові СБУ блокувала діяльність адміністратора сепаратистських груп у соціальних мережах

Служба безпеки України викрила та припинила у Чернігові діяльність проросійського агітатора, який поширював через соцмережі сепаратистські матеріали.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що мешканець обласного центру створював та адміністрував у соцмережах сепаратистські групи та сторінки. Агітатор, зокрема, закликав до повалення конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України.

Для наповнення інтернет-ресурсів зловмисник використовував матеріали з пропагандистських сайтів країни-агресора та незаконних збройних формувань.

Показово, що агітатор уже має непогашену судимість за скоєння аналогічного злочину. Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,СБУ,сепаратизм,Чернігівщина,агітація,информационная война,соціальні мережі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.