Генпрокурор Рябошапка показав Ірмі Крат свою зарплату: 259 000 грн в місяць!

23 січня 2020, 07:26
Власник сторінки
журналист-правозащитник
0
3110
Генпрокурор Рябошапка показав Ірмі Крат свою зарплату: 259 000 грн в місяць!
Ірма Крат - політик

У зв'язку із тим, що певні персони в Україні отримують мільйонні премії та зарплати, Ірма Крат попросила генпрокурора натякнути цим "роботягам" про певну некоректність в таких заробітках.

І користуючись нагодою, я звісно не могла не попросити у пана Рябошапки звіт по заробітній платі самого генпрокурора за останні три місяці, щоб переконатися в тому, що і сам прокурор не підлягає такій перевірці з боку певних органів. 

Тож, отримавши офіційний документ на своє ім'я, ми всі чітко бачимо, що у пресі розповсюджувалася неправдива інформація відносно того, що пан Рябошапка отримує 25 тисяч гривень, через що просить підвищити заробітну плату до 75 тисяч гривень в місяць, аби не брати хабарі, і не померти з голоду. 

Як виявилося, реальність дещо інша: в вересні 2019 року генпрокурор отримав - 142 501,58 гривен, в жовтні - 133 334,93 гривень, в листопаді - 195 206,06 гривень, в грудні - 259 336,63 гривень. 



Це те, про що я говорила, що я не вірю в слова, я вірю в офіційні документи. Окрім цього, можу пояснити, чому саме таку оприлюднювали інформацію інші журналісти. Скоріше за все, вони надсилали запит до ГПУ, і просили вказати просто заробітну плату, але, щоб отримати точну цифру, потрібно обов'язково в своєму листі додавати "з урахуванням усіх премій, надбавок і так далі  ". Пояснюю вам як фаховий журналіст, бо вам просто показали голу зарплату, де інколи премії значно вищі за сам оклад!

 Тому, без образ, вчіться у професіоналів! 




Отримавши доволі оперативну відповідь від Генеральної Прокуратури України, можу сказати, що я задоволена такою заробітною платою, і вважаю, що її буде абсолютно достатньо для того, аби працювати чесно і відмовитися назавжди від хабарів. Було б лише бажання. 

Але, хотілося б звісно, щоб таку зарплату отримував кожен українець, і якби прокуратура в Україні поборола б корупцію, бо це власне її функції, а не Президента, то ми б ніколи в житті не дивувалися б таким зарплатам як в 10 тисяч доларів, бо закордоном вони стабільно майже у кожного чиновника такого рангу. 









Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.