Керівнику одеського теплопостачаючого підприємства оголошено підозру

22 листопада 2019, 17:42
Власник сторінки
0
26
Керівнику одеського теплопостачаючого підприємства оголошено підозру

Вказане підприємство підконтрольне Одеському міському голові Геннадію Труханову

Сьогодні прокуратурою Одеської області оголошено підозру у службовій недбалості, що призвела до нанесення особливо великої матеріальної шкоди, колишньому директору одного з теплопостачальних підприємств міста Одеси Рудому Д.А.

Як попередньо встановило слідство в рамках кримінального провадження за ознаками ч. 2 ст. 367 КК України, саме внаслідок неналежного виконання посадовою особою своїх службових обов'язків, а також безконтрольності за функціонуванням як керівника, так і підприємства в цілому з боку Одеської міської ради, завдано матеріальних збитків територіальній громаді на суму 1 млн. 311 тис. 715 грн.

Характерно, що вказане підприємство підконтрольне Одеському міському голові Г. Труханову і депутату Одеської міської ради Ю. Шумахеру, які з незрозумілих причин пустили на самоплив справи в сфері, скажімо так, досить чутливою і резонансною, враховуючи суттєве підвищення розмірів платежів за опалення і тотальне невдоволення цим громадян.

Незважаючи на такий найсильніший сьогодні подразник для людей на тлі тотального зубожіння, Рудой Д.А. користуючись безкарністю і безконтрольністю дозволив сам собі діяти на власний розсуд і вирішив, що в необґрунтованому підвищенні цін на паливо немає нічого протиприродного.

За наявною у представників мас-медіа інформацією, кваліфікація даної кримінальної правопорушення в якості службової недбалості поки тільки попередня.

У подальшому, цілком ймовірно, можуть спливти зовсім інші кваліфікуючі ознаки і обставини, які вкотре підтвердять: у такій специфічній сфері, як теплопостачання, все, що пов'язано з фінансовими і матеріальними ресурсами і їх використанням, а також особливостями ціноутворення, не буває випадковостей або недбалості. Все, як правило навмисно і цілеспрямовано, тим більше користуючись, що контролюючими структурами справи дані на одноосібний відкуп.

В даний час слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання Рудому Д.А. запобіжного заходу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Одесса,прокуратура,Труханов,теплоснабжение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.