З чого складається ваше інформаційне поле?

04 листопада 2019, 12:02
Власник сторінки
військовий психолог
0
470
З чого складається ваше інформаційне поле?

Політика, екологія, війна, експерти заявили, а я чув, що скоро взагалі..


Ці новини є відображенням внутрішнього світу. І навпаки, новини формують внутрішній світ. І я не кажу, аби ви то всьо вимкнули, бо тоді ми будемо жити в інформаційному вакуумі. От на селові, якщо нічого не відбувається і новин замало, то ті новини додумуються. Отож, ми живемо в великому селі. Тільки не тому, де співають, ідучи дівчата, а там, де вступив в коктейль коров'ячого лайна і козячих кізяків. Я розумію, ти скажеш, що то органіка, а я скажу вимий мешта. Психологія мас жорстока, але то наука. Отож, напруженим суспільством легше управляти. Бо воно дуже моцно, а головне швиденько реагує. Щось я абстрагувався, тіпа експерт. Ми реагуємо. І навіть, якщо ви чітко бачите новини, які мають маніпулятивний характер і кажете, що це дешева маніпуляція, то це може бути подвійна маніпуляція.

А тепер перейдемо до конкретики. З чого складається ваше інформаційне поле? Скільки часу, а головне енергії ви витрачаєте на пізнання новин? А скільки потім на агресію, ниття, звинувачення (ви самі обрали...), обурення, образу і пошук однодумців? Іноді буває, що більшість корисної енергії ми тратимо саме на це. Це абсолютно нормально, бо в стані виживання нам необхідна інформація. Дуже. В принципі, нам завжди треба інформація. Тож з чого складається вся ваша денна інформація? Чи вмієте ви нею користуватися? Чи не страждають люди, з якими ви ділитесь цією "цінною інформацією"?

Аби не здохнути від зради і хоч якось радіти життю, спробуйте такі штуки:

На кожен інфопривід негативу, харчуйтесь реально корисною інформацією, а головне цікавою.

Не обмежуйте себе інформацією, а саме гармонізуйте.

Критичне мислення. Хтось комусь вибив зуба, хтось зробив гучну заяву. Подумайте, як це стосується особисто вас і як це використати. Чи правда це взагалі і чи треба уточнювати?

Якщо у Вас є діти, будь ласка, вчіть їх критичного мислення. Ви в процесі якось пожалієте про це, але для них це дуже корисно. Ага, мало не забув, не перегибайте з цим критичним мисленням. Відчувайте різницю між критичним мисленням і отріцаловом.

Робіть компліменти чи просто хваліть людей, які цього заслуговують. Продавчинь, кранівчинь, кондуктора в тролейбусі, а головне своїх близьких. Якщо у вас нема кого хвалити або за день нікого такого не трапилось, вітаю, ви жертва інформаційного поля. Вам терміново треба змінити його.

Мінімум раз в день зробіть щось хороше для себе. Пам'ятайте принцип заправленого ліжка (койки). Порадуйте себе якимось хорошим сніданком, намастіть на тост м'яке авокадо чи сир брі, бахніть горнятко какао і обов'язково з маршмеллоу, випийте кефіру з картонної упаковки і з того зробіть годівничку і підсипайте туда якогось зернятка кожного ранку. Купіть собі шапку,(так, можна мати більше, ніж одну). Бо якщо повсюду жахливі новини, то лишається лише одне - продукувати хороші новини самому.

Але не входьте в інфобульбашку, бо рано чи пізно вона лускає.

Подивіться хто поруч з вами. Якщо ви не стягуєте того всього, просіть підтримки. Друзі, колеги, психологи, священники, заступники командирів з морально-психологічного забезпечення. СІРІ, друзі з минулого життя, хоч хтось. Поділіться своїми думками. Не тримайте в собі. Але не в фейсбук, а живій людині.

Ми програємо лише тоді, коли перестанемо відчувати любов. Не програвайте.

Гарного дня. Зроби шось добре для себе.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: бизнес,социальные сети,Поддержка,Фейсбук,информационная война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.