Уряд вирішив зекономити на отримувачах субсидій

26 жовтня 2019, 13:47
Власник сторінки
соціальний експерт
0
143

Тарифи будуть збільшуватися, а субсидії зменшуватимуться...

Взимку українці опиняться у ситуації, коли тарифи будуть збільшуватися, а субсидії зменшуватимуться.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту «Чудова четвірка» на телеканалі ZIK під час включення заявив експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

Ведучий звернув увагу на те, що невдовзі українців чекають нові правила оформлення субсидій. Андрій Павловський уточнив, що раніше родина мала право на субсидію, якщо витрати на комунальні послуги перевищували 15 відсотків від сімейного бюджету.

«А зараз буде, якщо ці витрати перевищують 20%. То це краще чи гірше? Для родин – гірше, бо тепер родини повинні будуть з власних доходів більше витрачати на житлово-комунальні послуги. Відповідно, субсидій буде менше. Тобто уряд вирішив таким чином зекономити на отримувачах субсидій, зменшити розмір субсидій. Ми про це бачимо підтвердження і в державному бюджеті. Виділяється  на 8 млрд грн менше грошей, ніж закладено на цей рік, що призведе до зменшення кількості отримувачів субсидій на 800 тисяч  родин», – заявив Андрій Павловський.

Експерт спрогнозував, що взимку українці опиняться у ситуації, коли тарифи будуть збільшуватися, а субсидії зменшуватимуться.

Як повідомляли ЗМІ, в Україні зменшується кількість отримувачів субсидії на оплату житлово-комунальних послуг

Нагадаємо, 20 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв Постанову про спрощення умов призначення субсидій, у якій, серед іншого, закладено зміну відсотку платежу у формулі призначення субсидій: з 15% до 20%. Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2019/10/24/uryad_vyrishyv_zekonomyty_na_otrymuvachah_subsydiy__pavlovskyy_1675661
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: субсидии,Павловський,Кабінет Міністрів,тарифи,соціальна політика,експерт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.