Не вмикайте зраду

19 вересня 2019, 19:19
Власник сторінки
військовий психолог
3
1558
Не вмикайте зраду

З того, що можу сказати - Олексій усвідомлює скоєне, відповідав на всі питання, без агресії, без скандальних заяв і лозунгів. Він вибачився перед киянами


Олексій Белько.

Той, що вчора заблокував Київ. Сьогодні мав можливість зустрітися з ним. Були з Яною Зінкевич, яка народний депутат і ветеран, Оксаною Колядою, яка міністр у справах ветеранів і ветеран, Масі Наймом, який адвокат і ветеран. Так от, ніякої політичної складової не було. Так як і іншої романтично-популістично-скривджено-героїчної історії.

З того, що можу сказати - Олексій усвідомлює скоєне, відповідав на всі питання, без агресії, без скандальних заяв і лозунгів. Він вибачився перед киянами.

Що хочу сказати. 
Я не можу ставити діагнозів, але Олексій ветеран, в якого посттравматичні наслідки. З ним мають працювати фахівці. Все це сталося наслідком купи наваленого на нього. Перевод з бойової частини в стройову, потім звільнення, стосунки, битовуха, обезцінення, пошук роботи, безгрошів'я, відособленність. Мета вчорашньої події - привернути увагу. В нього це вдалось. А увагу привертають ті, кому її бракує. Як це використати?

А потім ми були на прес-конференції. Журналісти, як завжди, відмітились. Тож доповідаю. Те, що він ветеран не може бути пом'якшенням. Те, що він пережив травматичні події і його психіка так відреагувала, може бути лише поясненням. Олексій - це маячок, який дає можливість усвідомити, що пора робити систему адаптаційних заходів. І такі проекти як Завдяки тобі є надзвичайно корисними і дієвими. Образ ветерана, простори і робота на місцях має бути імплементована.

Нам вчитися і вчитися долати ці труднощі.

Якщо вийде, то буду супроводжувати цього ветерана, бо як би то не було, він наш. А ми, ветерани, ой які різні. Але є те, що нас об'єднує.

Не вмикайте зраду.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: теракт,мост,захват,задержание,ветеран,АТО на востоке Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.