Завдання новому меру Києва

16 вересня 2019, 17:49
Власник сторінки
журналіст, политічний аналітик
0
34

Вибори мера в Києві не за горами і вони будуть переповнені "чорнухи".

Це стало зрозуміло після перемоги партії «Слуга народу» на виборах до Верховної Ради. Апетит приходить, як то кажуть, під час обіду. Хоча з самого початку міська влада Києва говорила про неможливість проведення виборів, згодом їх вирішив ініціювати сам Кличко. 

Претендент на посаду мера від "Слуги народу" Олександр Ткаченко вже закликав правоохоронні органи взяти до уваги команду Кличка. Але перед цим він закликав провести аудит всіх структур столиці на предмет зловживань та "розкрадання майна киян".

Схоже на те, що нас чекає боротьба компроматів куди жорсткіша, а ніж сама президентська гонка. Причин цьому багато, оскільки так повелось, що хто контролює Київ, контролює основні потоки столиці та може впливати на центральну владу.

Оскільки центральна влада вже сформована "слугами", залишається закріпити цей успіх й в столиці, а для цього Кличка треба перемогти на виборах, позачергових, сумніву майже немає, що вони таки відбудуться.

Завтра відбудуться консультації ґглав фракцій Київміськвлади.І це буде формальність, тому що Кличко буде грати на випередження. 

Кампанія буде побудована на протилежних вітрах: "слуги" будуть показувати проблеми Києва і всі провали припишуть Кличку, не виключено, що когось арештують. З іншого боку Кличко охоронятиме Київ як останній бастіон. В цьому йому допомагатимуть ті політики, які програли виброи. Ляшко, наприклад. 

Опоненти Кличка, очевидно згадають корупційні сторії. 

Хоча за мераства Кличка ми побачили масштабне оновлення та будівництво доріг, протей меру так і не вдалось зупинити скандальні забудови та вивести на чисту воду чиновників «Київпастранс», які, за словами Кличка, за 11 років чиновники обікрали Київ на 3 млрд гривень. 

Так у 2015 році мер анонсував кримінальні справи за корупцію і розкрадання міського бюджету на 3 млрд гривень, але до сьогоднішнього дня жодна з них не розкрита, а ніхто з причетних – не покараний. Більше того, корупція у “Київпастрансі” не зникла. Змінилися тільки чиновники, які “сидять на потоках”.

В 2018 році аудитори виявили у “Київпастрансі” певну кількість фінансових порушень, які оцінили майже на 10 млн грн. У 2017 році підприємство звинуватили у розкраданні 30 млн грн на закупівлі запчастин. Потім була історія із закупівлею польських трамвайних вагонів Pesa, що обійшлися столичному бюджету у 2 млрд грн за умови існування дешевших українських аналогів.

Правда за останні 4 роки Київ став епіцентром мастштабних культурних та спортивних подій. На цьому фоні можна говорити про покращення іміджу міста в очах туристів, однак проблеми екології міста залишаються незмінними, особливо в центрі міста. Поки не має стратегії менеджменту транспортних потоків через центр міста, тому часто місто стоїть у корках, що негативно впливає на повітря яким дихають кияни та гості міста.

Окремої уваги заслуговують маршрутки, які створюють негативний колорит Києву, як столиці європейської держави. Виглядає на те, що маршрутки контролюють самі ж чиновники. Вони не думають про модернізацію чи навіть екологію. Варто лише піти в район залізнодорожного вокзалу побачити та відчути всю красу «жовтих маршруток». Проїзд такого транспортного засобу вулицею Петлюри від вокзалу до проспекту Шевченка залишає після собі велику хмару відпрацьованого чорного дизеля. Це перше що зустрічає турист приїжджаючи до Києва.

Києву варто було б брати приклад з інших столиць, де питання екології та транспортного менеджменту стоїть в пріоритеті, адже для збільшення туристичного потоку в столицю оглядового моста не достатньо, турист оцінює комфорт пересування, чистоту повітря, якість доріг та ін.

Після виборів новому меру прийдеться вирішувати ці проблеми. Раз і назавжди покласти край скандальним забудовам, неконтрольованому трафіку старих автівок та маршруток центром міста, визначити стратегію модернізації комунальної інфраструктури, щоб випадкові «гейзери» в центрі міста залишились в історії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.