ПЕРЕМОВИНИ З РФ Є МОЖЛИВІСТЮ ЗАХИСТИТИ НАЦІОНАЛЬНІ ІНТЕРЕСИ УКРАЇНИ

14 серпня 2019, 10:21
Власник сторінки
доктор юридичних наук, голова Координаційної ради ГО "ЕкспертиЗА Реформ"
0
61
ПЕРЕМОВИНИ З РФ Є МОЖЛИВІСТЮ ЗАХИСТИТИ НАЦІОНАЛЬНІ ІНТЕРЕСИ УКРАЇНИ
Зустріч Президента України і Президента Франції

Будь-які перемовини – це інструмент досягнення домовленостей. Це не обов’язково капітуляція, це не обов’язково зрада національних інтересів

Глава України перед перемовинами з Росією повинен заручитися підтримкою Дональда Трампа і лідерів провідних європейських держав

Таку думку в коментарі висловив доктор юридичних наук, керівник аналітичного центру "ЕкспертиЗа Реформ" Юрій Георгієвський.

За його словами, одне з найбільших очікувань українців від нової влади і президента Володимира Зеленського – це повернення Донбасу і Криму. Усі кроки президента, вважає Георгієвський, свідчать про те, що глава держави готується до перемовин з РФ і не хоче припуститися помилок у цих важких перемовинах.

На переконання експерта, краще, щоб ці перемовини відбулися пізніше, але були більш результативними.

Георгієвський впевнений, що Зеленському обов’язково треба заручитися підтримкою президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, чого можна досягнути під час очікуваної у вересні зустрічі двох глав держав. Крім цього, потрібно ініціювати зустріч з новим прем’єром Великобританії, оскільки ця держава є країною-гарантом за Будапештським меморандумом і протягом неоголошеної війни Великобританія послідовно засуджує агресію Російської Федерації проти України.

"Те, що президент проводить першу робочу зустріч з президентом Франції і канцлером Німеччини, я особисто розглядаю як його спробу встановити контакт і забезпечити підтримку цих лідерів, наших надійних партнерів у Нормандському і Мінському форматах, задля впливу на Російську Федерацію під час майбутніх перемовин. Тобто він готує певний плацдарм для продовження перемовного процесу", - вважає Георгієвський.

Експерт зауважив, що президенту вже вдалося реанімувати Мінський процес і пожвавити роботу Тристоронньої групи.

Георгієвський додав, що ще один дуже важливий аспект – це створення президентом комісії з питань правової реформи, одним із завдань якої визначено створення умов для реінтеграції в єдиний конституційний простір України тимчасово окупованих територій.

"Будь-які перемовини – це інструмент досягнення домовленостей. Це не обов’язково капітуляція, це не обов’язково зрада національних інтересів, - переконаний Георгієвський. – Я закликаю скептиків дати можливість новій владі продемонструвати свою договороспроможність. Звісно, у нас є очевидні сумніви щодо договороспроможності президента РФ, але дипломатія – це взаємодія і зусилля двох сторін. До того ж, той рівень обізнаності, що забезпечують сучасні медіа, просто не дозволить ані президенту, ані Верховній Раді зрадити національні інтереси України".

https://www.youtube.com/watch?v=ehxDFdvxoTM

https://www.youtube.com/watch?v=kMh2QfyyVOc

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,Украина,Украина-Россия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.