Молодість перемогла недалекоглядність: 5 фактів про вибори в Новограді

30 липня 2019, 19:32
Власник сторінки
SvitlanaPlay@ukr.net
0
227
Молодість перемогла недалекоглядність: 5 фактів про вибори в Новограді
Володимир Литвин

Як так вийшло, що Литвин програв Костюку

Результат виборів в Новоград-Волинському став справжньою сенсацією. Коли здавалося б вічний і непохитний двічі спікер Верховної Ради програє вибори маловідомому журналісту – це надихає на серйозні роздуми. Що зіграло ключову роль? Як Дмитру Костюку вдалося перемогти Володимира Литвина? Спробую пояснити.

1.  Недооцінили

Основна битва на 65-му окрузі, за думкою багатьох, відбувалася між нардепом Володимиром Литвином та головою Городницького лісгоспу, депутатом облради Віктором Мельником.
Поки сторони шукали (а частіше придумували) чорнуху про один одного, на горизонті непомітно з'явилась третя фігура – Дмитро Костюк. Його всерйоз не сприймав майже ніхто. І справді, молодий, без особливого бекграунду… Чим він може зачепити? А, як виявилось, зміг.

2.  Бренд партії

Вивіска "Слуги народу", як зізнався в одному з інтерв'ю сам Дмитро Костюк, допомогла йому виграти вибори. У більшості округів перемогли представники якраз цієї партії, Новоград не став виключенням. Досить потужні рейтинги Зе-команди точно перенеслись на рейтинг самого кандидата. 

3.  Молоде обличчя

Кандидатура Дмитра Костюка виграшно виглядала на фоні Володимира Литвина та Віктора Мельника. Позаяк двоє останніх, за чутками, неодноразово були причетні до корупційних схем, Дмитро скоріше почав з чистого листа. Тоді як Литвин не отримав підтримки в Новограді ще на минулих виборах, пройшовши в парламент за рахунок голосів інших районів округу, результат Мельника виглядає незакономірним. Великі сили, покладені під час кампанії, на виході дали недостатній результат. Населення нашого міста вирішило зробити ставку на молоде, незаплямоване обличчя.

4.  Стратегія

Розглядаючи саму ситуацію, хочеться зазначити абсолютно вірну тактику дій самого Дмитра Костюка. Він зробив ставку на особисті зустрічі і проїхав, за його словам, 2 міста і 80 сіл. Люди це сприймають і люблять. Більшість сільського населення живе відсторонено від міста і часто їм просто треба комусь виговоритись. Молодий, усміхнений, світлий. Саме таким Дмитро повстав в очах населення нашої Батьківщини. Деякі, як я чула, навіть називали його "останньою надією". Інші кандидати теж проводили зустрічі з виборцями, але замовна публіка Литвина не сприймалась аж ніяк. Мельник же в словесному жанрі досить слабкий гравець, це треба визнати.

5.  Що далі

Звичайно, депутатський мандат не може одразу вирішити всі проблеми округу. Можна допустити, що в своїй роботі Дмитро Костюк приділятиме особливу увагу проблемам екології. Зокрема, питанню забруднення річок Случ і Хомора, видобутку бурштину та літію. Уже в найближчі декілька місяців допомогу на місцях депутат від нашого округу отримає у вигляді нових членів міської та областної рад, а також новообраного мера Новограда. За інформацією мого джерела, команда преЗЕдента вже визначилась, кого хоче бачити міським головою, і зазначу, що ця кандидатура здивує багатьох.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Литвин,Владимир Зеленский,Слуга народа,Партия Слуга народа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.