Військову міць треба демонструвати на полі бою

15 липня 2019, 09:22
Власник сторінки
вице-адмирал, экс-командующий ВМСУ
0
1878
Військову міць треба демонструвати на полі бою

Вйськову міць треба демонструвати на полі бою, в повітрі та на морі, а не на плацу

Заява президента щодо не проведення параду на День незалежності України викликала бурний дискурс в суспільстві, а простіше воно поділилося на тих «Хто ЗА?» і на тих «Хто ПРОТИ?».

Рішення вже прийнято, але суспільний дискурс, якщо в ньому є запит суспільства, повинен бути збалансований правдою щодо стану безпекового сектору держави, стану оборонно-промислового комплексу та Збройних Сил і вести не до розколу, а навпаки наближати консолідацію суспільства – цивілізовану та аргументовану.

Але здається його системно та «хворобливо» переводять в політичну площину, опрацьовуючи політичні технології розлому суспільства «на своїх та не своїх». Вибори в парламент не «за горами». А пограти на ситуації не проти практично всі учасники перегонів.
Прикро, що в цей процес втягують військових!

Тому, давайте подивимося на ПАРАД з різних площин.

Парад носить, в першу чергу, демонстраційний характер – демонструється сила та міць Збройних Сил як складової державності.

Але, яка ж цільова аудиторія сприйняття цієї демонстрації?

На який ефект розраховане це «зрежисоване дійство»? Невже, емоція  «капелюхозакидання» простих українців?

От тільки хтось подумав: «А що робити з сприйняттям параду тими, хто знає реальний стан українського війська, а не з екранів телевізорів, шпалер газет та постів в соціальних мережах? 

А їх сотні тисяч, від солдата та матроса до генерала та адмірала – тих, хто знає, що таке пекло війни з середини.

Хтось подумав: «Як це буде виглядати на фоні корупційних скандалів навколо «Укроборонпрому», розміщення замовлень на «потрібних» підприємствах?». А в цілому, пріоритетності бізнесових інтересів над національними на фоні «законодавчого мовчання щодо корупційних злочинів».

Що ж таке ПАРАД?

Парад це протистояння – ідеологічної та витратної складових. Яка вартість цих складових

Хто може їх обрахувати?

Якщо з витратами на підготовку техніки та особового складу все зрозуміло – місяці муштри на «Антонова», тисячі військових та сотні зразків озброєння, які відірвані від військових частин тощо. А поруч війна, а поруч щоденні повідомлення про загиблих та поранених на фронті!

То ж яка вартість ідеологічної складової за однієї умови, якщо вона ПРАВДИВА?

А це дуже важливо, тому що не для кого не є таємницею, що суспільство розділене на тих, хто захищає цілісність держави і на тих, хто на цьому заробляє гроші або ухиляється від цього.

Куди пустити гроші, які будуть зекономлені від проведення параду?

Однозначно, одноразова допомога діючих військових «не врятує» від соціальних поневірянь, а от пустити їх на лікування та реабілітацію поранених, які конче потребують цього – є великий ценз. Це державницький підхід, який вибиває стілець з-під ніг чинуші з принципами: «Я вас туди не посилав!»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: парад,День Независимости,отмена,Гайдук,Владимир Зеленский,ВСУ,украинские моряки,раненые в АТО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.