Росія веде проти України підступну і жорстоку війну - британський генерал

25 червня 2019, 15:58
Власник сторінки
0
110
Росія веде проти України підступну і жорстоку війну - британський генерал

Командувач британських сухопутних військ здійснив небезпечну поїздку в Україну, щоб побачити лінію фронту.

Командувач британських сухопутних військ здійснив небезпечну поїздку в Україну, щоб побачити лінію фронту, де Росія (країна-агресор - відповідно до Закону України від 20.02.18) веде війну нового типу. Цей регіон перетворився в «бойову лабораторію», де російські командири відпрацьовують методи і прийоми, які зможуть коли-небудь застосувати проти Заходу. Серед них вбивства, політичне втручання, пропаганда, кібератаки, використання злочинних угруповань і воєнізованих формувань, а також традиційна окопна війна, танки і артилерія.

Колишній командувач силами спеціального призначення генерал сер Марк Карлтон-Сміт став першим начальником штабу сухопутних військ, котрі побували на «лінії зіткнення», яка відокремлює українські війська від 34-тисячного угруповання проросійських сепаратистів. У поїздці його супроводжували журналісти газети The Sun.

 

Генерал Карлтон-Сміт заявив: «Це війна нового типу». Він назвав її «жорстокою і підступною». Відповідаючи на запитання, чи не застосує Росія цю тактику «тіньової війни» проти своїх супротивників, до яких відноситься Великобританія, генерал сказав: «Думаю, ми повинні допускати таку можливість».

 

«Вони грають не за правилами. Зараз немає ніяких правил, і людям доводиться зважувати свою політичну і військову терпимість ».

 

Нова гібридна тактика Путіна

 

Мета президента Володимира Путіна проста: він хоче, щоб колишня радянська республіка Україна не знайшла справжню незалежність і не могла стати прикладом для інших. А оскільки країна, що бере участь в активному конфлікті, не може стати членом НАТО, американські війська знаходяться далеко від російських кордонів.

 

Однак Росія, а також Китай і Іран, не хочуть мати справу віч-на-віч з Заходом. Замість цього вони змінюють правила і б'ють нижче пояса - так, щоб завдати серйозної шкоди країнам на кшталт України, але при цьому не спровокувати початок тотальної війни.

 

Військові стратеги називають таку війну «гібридної» і говорять про битви в «сірій зоні». А українці - це єдині союзники Британії, які беруть участь в такій боротьбі.

Британія реагує на це, направляючи Україні важливу допомогу і навчаючи її війська. З 2015 року більше 13 000 українців пройшли бойову підготовку під керівництвом британців.

 

Але Сполучене Королівство допомагає Україні ще й з іншої причини - щоб дізнатися і зрозуміти ті методи, які відпрацьовують російські.

 

Генерал Карлтон-Сміт, який надів свій знаменитий пісковий бере Особливої ​​повітряної служби, заявив: «Кожна армія шукає вразливі фланги противника, щоб скористатися ними. НАТО не випадково є найуспішнішим військовим альянсом в історії. Вона не має собі рівних у веденні звичайної війни високої інтенсивності. Тому її противники, особливо російські, використовують прогалини, що знаходяться нижче цього рівня ».

 

Генерал сер Карлтон-Сміт продовжив: «Безумовно, я під час свого візиту цікавлюся тим, чого ми можемо навчитися. Наскільки налаштовані наші системи для того, щоб отримати такий же досвід і знання, якими володіють українці? І наскільки системно ми впроваджуємо ці уроки у власні теорії і концепції? »

Генерал пройшов уздовж лінії фронту в районі Донецька на відстані трохи більше двох кілометрів від неї - в межах досяжності російської артилерії.

 

За день до цього в результаті чергового жорстокого російського обстрілу загинув місцевий житель, який став однією з 13 000 цивільних і військових жертв конфлікту. Кореспондент The Sun супроводжував генерала сера Карлтона-Сміта, коли той піднявся на дах перетвореної в імпровізований штаб покинутій фабрики, і звідти оглянув зону бойових дій.

 

Потім він на добре збройному вертольоті полетів на брифінг до високопоставленому українському генералу, який командує військами з бункера, що знаходиться неподалік від лінії фронту.

 

Там командири з гордістю показали йому розвідувальний безпілотник, збитий недавно вогнем з АК-47. Але обстановка на фронті важка. На лінії зіткнення довжиною 300 кілометрів у користуються підтримкою Росії сепаратистів понад 470 танків, сотні артилерійських знарядь і реактивних установок.

 

Всі вони знаходяться під командуванням російських воєначальників генерал-майора Примакова, влаштувався в Донецьку, і генерал-лейтенанта Князева, що знаходиться в сусідньому Луганську.

 

У найвужчому місці боку всього в 50 метрах один від одного, настільки близько, що можуть «кидати один в одного гранати», сказав один український командир.

 

Таємний конфлікт на передньому краї Європи

 

Тільки в цьому році війська сепаратистів обстрілювали українську територію більше 1 700 разів, часто застосовуючи зброю, заборонене міжнародними угодами. Українці змушені відповідати тим же.

 

Приблизно 16 мільйонів квадратних метрів землі визнані небезпечними через встановлені там хв.

 

Росія приваблює політиків і засоби масової інформації до роботи по контролю над новинами та масово розсилає текстові повідомлення, в яких звинувачує Україну в скоєнні військових злочинів. Дезінформація поширюється через соціальні мережі, а кібератаки виводять з ладу транспортне сполучення в метро. В результаті однієї хакерської атаки в 2015 року 250 000 домівок залишилися без електрики.

 

За допомогою встановлюваних на автомобілі вибухових пристроїв знищуються вороги Росії.

 

Генерал-лейтенант Олександр Сирскій, командувач українськими військами на лінії зіткнення, побоюється, що Захід поступово забуває про цю війну.

 

Він сказав: «Це викликає побоювання, тому що всі звикли до даного конфлікту. Але ми знаходимося на лінії фронту. Ми стримуємо агресивні дії Російської Федерації ».

 

Генерал сер Карлтон-Сміт злітав на вертольоті в район бойової підготовки, що знаходиться в 20 кілометрах в глибині, а потім в складі колони бронетехніки повернувся на лінію фронту на інший брифінг. Майор Олег Шевченко, який став ненавидіти росіян, заявив: «За своєю природою, за своїм характером і по своїй душі вони брудні».

 

Генерал сер Карлтон-Сміт чітко вказує на те, що для усунення загрози цієї нової гібридної війни знадобляться зусилля відважних молодих британців і британок. Разом з тим, він зазначив: «Ми попереджені про мінливому характері цієї війни».

 

«Суспільство може бути спокійно: у нас думає армія, яка динамічно знаходить можливості і можливості для протидії цій війні нового типу. Тим молодим чоловікам і жінкам, які служать сьогодні, не позичати бойового духу. Насправді, вони шукають можливості, щоб його продемонструвати. Вони готові прийняти виклик ».

 

Девід Уїллетс, The Sun (Великобританія)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина-Россия,інформаційна війна,війна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.