Фірма «Кріогенсервіс» сертифікувала неіснуюче виробництво лікарських засобів

06 червня 2019, 17:54
Власник сторінки
0
200

Моє розслідування щодо сумнівної діяльності фірми «Кріогенсервіс», яку очолює одіозний Сергій Защенков, триває.

Фірма «Кріогенсервіс» сертифікувала неіснуюче виробництво лікарських засобів?

Моє розслідування щодо сумнівної діяльності фірми «Кріогенсервіс», яку очолює одіозний Сергій Защенков, триває.

На цьому тижні я вирішив особисто завести в «Кріогенсервіс» листа, в якому прошу керівництво компанії у форматі відеоінтерв’ю відповісти на наступне: чи дотримується «Кріогенсервіс» лізензійних умов під час виготовлення та реалізації медичного кисню, чи має компанія кваліфікованих спеціалістів та сертифіковане обладнання для виготовлення такої продукції, чому правоохоронці в різних областях України звинувачують посадових осіб компанії в розкраданні бюджетних коштів та постачанні технічного кисню замість медичного?

Користуючись можливістю, також вирішив подивитися, як то кажуть на місці, як же виглядає найбільше виробництво медичного кисню в Україні.

Цікаво, що відповідно до всіх дозвільних документів «Кріогенсервіс» повинен мати потужну виробничу базу з виробництва рідкого медичного кисню в Київській області, в Києво-Святошинському районі, а також в місті Вишневому (на сайті підприємства – селище Петрівське). Але ніякого сучасного європейського підприємства з виробництва лікарських засобів за вказаною адресою я не знайшов.

Від працівників «Кріогенсервісу» я дізнався, що рідкий медичний кисень ніколи у Вишневому не виготовлявся та висловили припущення, що виробництво кисню може знаходиться у філіях: або в Києві в Дарницькому районі, або в місті Яготині Київської області.

Але все вказує на те, що ні в Києві, ні в Яготині «Кріогенсервіс» рідкий медичний кисень не виготовляє і ніколи не виготовляв.

Тепер питання до Міністерства охорони здоров’я України, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та інших контролюючих органів: а яким чином фірма «Кріогенсервіс» сертифікувала неіснуюче виробництво, отримувала дозвільні документи та вигравала тендери на сотні мільйонів бюджетних гривень, фактично не маючи виробничої бази з виготовлення рідкого медичного кисню?

Відповіді на ці запитання ми неодмінно отримаємо і оприлюднимо.

Далі буде…

Сергій Косенко
Сергій Косенко
Правозахисник, ГО «Рух за чесну медицину»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.