Про резонансне будівництво на землях університету ОНУ імені І.І. Мечникова

31 травня 2019, 13:12
Власник сторінки
и.о. начальника Управления государственного архитектурно-строительного контроля Одесского городского совета
0
31

Минулої п'ятниці розпочали перевірку достовірності даних у повідомленні про початок виконання підготовчих робіт. https://u.to/jH_IFQ

Сьогодні цей процес вже завершено і маємо такі результати виконаної роботи:

- скасували повідомлення про початок виконання підготовчих робіт з реконструкції одно-двоповерхової житлової будівлі з горищем, що експлуатується.

Підстави: відсутні правовстановлюючі документи на земельну ділянку у замовника, а також наявні недостовірні дані у декларації.

- від імені Управління держархбудконтролю Одеської міської ради направили листа до Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області з проханням провести перевірку виданих містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки;

Звертаю увагу, що перевіряти та скасовувати МБУтО має повноваження виключно обласна ДАБІ.

- додатково відправили лист до проектної організацій з метою перевірки, чи дійсно було розроблено проект підготовчих робіт з реконструкції окремо розташованого нежитлового приміщення за адресою: пр. Шевченка, 23-г для замовника будівництва ТОВ «Мега Сіті - ХХІ»;

- особисто запросив до себе на прийом жителів прилеглих до території ОНУ імені І.І. Мечникова будинків, де ведеться скандальне будівництво.

Вислухавши місцевих мешканців, я пообіцяв, що наше Управління держархбудконтролю допоможе та направить звернення щодо вирубаних дерев в Департамент екології Одеської міської ради.

ЩО НАСТОРОЖУЄ В ЦІЙ СИТУАЦІЇ?

Представники університету стверджують, що на місці, де зараз ведуться роботи, в 2005 році було знесене нежитлове приміщення (лабораторія), яке мало адресу пров. Шампанський, 2.

Згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно, у 2008 році окремо розташоване нежитлове приміщення площею 907,7 кв. метрів рішенням суду від 2007 року було зареєстроване за фізичною особою за адресою: пр. Шевченка, 23-г.

В університеті кажуть, що мова йдеться про одне й те саме приміщення.

Яким чином один об’єкт нерухомості отримав дві адреси – повинні дізнатися правоохоронні органи, до яких вже звернулись представники ОНУ імені І.І. МЕЧНИКОВА

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.