Українців труять неякісними ліками?

24 травня 2019, 20:54
Власник сторінки
0
91
Українців труять неякісними ліками?
Київська міська дитяча клінічна лікарня

ПРИ ЗАКУПІВЛІ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ МЕДИЧНІ УСТАНОВИ НЕ ЦІКАВЛЯТЬСЯ ЯКІСТЮ ЗАКУПЛЕНОГО. ГОЛОВНИЙ КРИТЕРІЙ ДЕРЖЗАКУПІВЕЛЬ – НИЗЬКА ЦІНА У попередній статті я розповідав, що до громадської організації «Рух за чесну медицину» звернулися громадяни, які вважають, що постраждали внаслідок сумнівної діяльності ТОВ Фірма «Кріогенсервіс», власником якої є такий собі громадянин Защенков Сергій Григорович.

ПРИ ЗАКУПІВЛІ  ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ МЕДИЧНІ УСТАНОВИ НЕ ЦІКАВЛЯТЬСЯ ЯКІСТЮ ЗАКУПЛЕНОГО. ГОЛОВНИЙ КРИТЕРІЙ ДЕРЖЗАКУПІВЕЛЬ – НИЗЬКА ЦІНА

У попередній статті я , що до громадської організації «Рух за чесну медицину» звернулися громадяни, які вважають, що постраждали внаслідок сумнівної діяльності ТОВ Фірма «Кріогенсервіс», власником якої є такий собі громадянин Защенков Сергій Григорович.

Нагадаю, що підприємства Сергія Защенкова виграють чисельні тендери по всій Україні з постачання медичного кисню та закису азоту до лікарень, науково-дослідних установ медичного спрямування,  обслуговування киснепроводів. Все б нічого, але, за словами інформаторів, підприємство не має необхідних виробничих потужностей, щоб постачати таку кількість високоякісного медичного кисню по виграним тендерам. Крім цього, підозріло, що підприємство пропонує занадто низьку ціну за медичний кисень, що наводить на роздуми: можливо, він зовсім не медичний, а технічний?

Щоб розібратися в цій ситуації, я вирішив навідатися до Київської міської клінічної лікарні № 2, яка закуповує медичний кисень в ТОВ Фірма «Кріогенсервіс» та поспілкуватися з головним лікарем щодо якості цієї продукції.

Втім головного лікаря на робочому місці застати не вдалося – чергова нарада в Департаменті охорони здоров’я КМДА. Подумалося: на дворі третє тисячоліття, а вони по нарадах вештаються, про режим відеоконференції, мабуть, не чули. Або навмисно не запроваджують сучасні засоби комунікації – завжди є привід злиняти з роботи. В департамент, з департаменту, в департаменті… Так і  день пройшов. Непогано оплачуваний робочий день.

Проте, відсутність головного лікаря не завадила мені поспілкуватися з медичними працівниками дитячої лікарні. Звісно ж, без прізвищ і посад.

Дізнався багато цікавого про «Кріогенсервіс» та медичний кисень з цього підприємства.

Виявляється, тендерний комітет лікарні не цікавиться якістю кисню, що поставляє підприємство громадянина Защенкова. Їм взагалі байдуже, який кисень поставляє постійний фаворит держзакупівель «Кріогенсервіс» – головне, щоб тендерна документація  була в порядку.

А що таке в наш час «правильні» документи?  Уявляєте собі, яке поле для зловживань?

Під враженням почутого передивився Закон України «Про публічні закупівлі». Стаття 3 Закону – принципи здійснення закупівель – максимальна економія та ефективність. Жодного слова, жодної статті про ЯКІСТЬ, придбаного за державний кошт.

Виходить, що кожного разу сподіватися залишається лише на добросовісність компанії-постачальника? Але ж ми знаємо, як швидко дехто забуває про совість, коли справа стосується особистого збагачення…

«По «Кріогенсервісу» до нас вже СБУ приходило, а тепер ще й громадські активісти з журналістами будуть тут вештатись!» – обурювалася моєму візиту одна посадова дама.

Так от. Медичні бюрократи та ділки від медицини, можете і не сумніватися – будемо і вештатися,  і викривати ваші брудні схеми. Як швидко більшість з вас забули про Гіпократа заради бізнесу на житті та здоров’ї українців.

Далі буде…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Лекарственные препараты,Больница,лекарство,больницы,лікарні,лікарня,лікарі,борьба с подделкой лекарств,ліки,Врачи без границ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.