Громадський рух За чесну медицину

22 травня 2019, 09:22
Власник сторінки
0
68
 Громадський рух За чесну медицину

Яким киснем дихають пацієнти медичних закладів України?

Є такий лікарський засіб – медичний кисень. Дуже важливий лікарський засіб. Медичний кисень використовують при лікуванні хвороб органів дихання, серцевої недостатності, отруєннях. Не обійтися без медичного кисню в хірургії та акушерстві.

Вимоги до виробництва, транспортування, розповсюдження  та зберігання медичного кисню надвисокі в усьому світі. Складна система державної реєстрації, ліцензування виробництва та державного контролю.

З 01 січня 2019 року виробництво, розповсюдження та зберігання медичного кисню повинно відповідати європейським стандартам. Відповідно, і коштує готова продукція недешево. На відміну від кисню технічного.

Ми з вами живемо в Україні і розуміємо, як розмірковують наші з вами земляки, що займаються кисневим бізнесом. На їхню думку, хворому байдуже яким киснем дихати – медичним чи технічним. А от заробити на різниці в ціні можна сотні мільйонів. І заробляють.

Станом на сьогодні Україна має значні проблеми із контролем якості виробництва та реалізації медичного кисню. Спритні ділки наживаються, ризикуючи життям та здоров’ям пацієнтів українських медичних закладів.

Хочу нагадати, відповідно до статті 3 Конституції України людина, її життя і здоров’я визнаються найвищою соціальною цінністю.

До громадської організації «Рух за чесну медицину» звернулися громадяни України, які вважають, що постраждали внаслідок так званої комерційної діяльності ТОВ Фірма «Кріогенсервіс», власником якої є такий собі громадянин Защенков Сергій Григорович.

Справа в тому, що підприємства, власником яких є вказаний громадянин, виграють чисельні тендери по всій Україні з постачання медичного кисню та закису азоту до лікарень, науково-дослідних установ медичного спрямування,  обслуговування киснепроводів. Виникає питання: як «Кріогенсервіс» може постачати таку кількість високоякісного медичного кисню по виграним тендерам? Адже, зі слів інформаторів, підприємство не має необхідних виробничих потужностей. І чому ці підприємства пропонують таку низьку ціну за медичний кисень? Можливо, він не медичний, а технічний? І пан Защенков вирішив пошити в дурні всю країну?

Зацікавившись отриманою від небайдужих громадян інформацією щодо діяльності ТОВ Фірма «Кріогенсервіс», я вирішив перевірити, що відомо про власника компанії. І відразу натрапив на цікаву статтю на сайті Антікор – «Неокупований півострів або як український бізнес намагається всидіти на «двох стільцях» в Криму одночасно».

У вказаній статті повідомляється, що такий собі Защенков Сергій Григорович, власник зареєстрованого у 2014 році в Російській Федерації підприємства «Криоген-Юг», з успіхом виграє тендери в окупованому Криму на постачання газоподібних матеріалів для підприємств оборонного комплексу РФ.

Я не знаю, чи цей російський Защенков Сергій Григорович і наш український Защенков Сергій Григорович – одна й та сама особа. Чи є наш Защенков платником податків в РФ, чи має подвійне громадянство… Розберемося. Ми вміємо це робити.

У межах розпочатого журналістського розслідування сьогодні відбулася моя зустріч з керівництвом Департаменту охорони здоров’я та управління із запобігання корупції Київської міської державної адміністрації. Зустріч була корисною та конструктивною. Обговорено план дій щодо боротьби із фальсифікатом на київському ринку медичного кисню та розкраданням бюджетних коштів в особливо великих розмірах ділками від медицини.

Обіцяю максимальну відкритість під час проведення нашого журналістського розслідування та багато цікавих відеороликів про спілкування із медичними бюрократами та адміністрацією ТОВ Фірма «Кріогенсервіс».


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.