Україні необхідні баланс та стабільність

02 травня 2019, 13:32
Власник сторінки
соціальний експерт
0
89

Виклики, які стоять перед країною, не зникли, і відповідь на них доведеться давати...

Сьогодні Україні необхідні баланс та стабільність. Президентська кампанія розбалансувала країну, загострила проблеми, посилила протистояння (деякі кандидати, насамперед Порошенко, зробили на це ставку). Держава занурюється у малозрозуміле шоу, що нагадує цирк. При цьому виклики, які стоять перед країною, не зникли, і відповідь на них доведеться давати...

Навіть у США обрання на посаду президента будь-кого пом’якшується системою стримувань та противаг. Тим більше, це потрібно таким країнам, як наша. Запорукою балансу може стати досвідчений політик, який знає, що і як робити, яких змін потребує країна, яким чином їх можна провести.

Такий антикризовий менеджер може стати прем’єром,врівноважити будь-якого президента. 
Україна – парламентсько-президентська держава. Час це згадати. Саме ВРУ і уряд має відповідати за ключові питання: економіка, соціальна політика. Україною має керувати досвідчений антикризовий менеджер. Наприклад, Юлія Тимошенко, яка вже має досвід і має програму дій:

1. Лише Юлія Тимошенко є лідером з чіткою покроковою стратегією дій (Новий курс України), необхідні для того, щоб стати прем’єром.
2. Лише така сильна фігура як Тимошенко на посаді прем’єра може збалансувати не надто готового до свої ролі президента і водночас бути противагою можливої узурпації влади президентом, як це свого часу зробив Янукович чи Порошенко.
3. Лише Тимошенко має силу, щоб здійснити системні змін в інтересах країни
4. Лише Тимошенко має досвід керівництва державною машиною і знання «вузьких місць» управління
5. У неї є успішний досвід співпраці з міжнародними інституціями

Зараз в суспільстві великий запит на зміни. Люди чекають їх не в далекому майбутньому, а одразу після завершення виборів. Батьківщина підтримує і буде підтримувати бажання людей, які вимагатимуть від нової влади дій і результатів. Насамперед йдеться про:
- підвищення соціальних стандартів (навіть за чинним законом, скажімо, мінімальна пенсія не може бути нижчою за прожитковий мінімум, тобто 4 425 грн);
- зниження тарифів - і не на копійки, а вдвічі;
- посилення боротьби з корупцією - покарання найвищих посадовців-злодіїв.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,президент,премьер-министр,баланс,Україна,стабільність
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.