Феномен Зеленського

05 квітня 2019, 10:25
Власник сторінки
0
398
Феномен Зеленського
Фото з сайту smart.kyivstar.ua

або Маніпуляції громадською думкою

Виборчі перегони сьогодні — це не вибір між кандидатами, кожен з яких має свою програму майбутнього розвитку і процвітання України як Європейської держави, насправді - це вибір між реальним політиком, до якого у частини суспільства є претензії (часто навіть виправдані), і технологією, спрямованою на руйнацію держави Україна руками самих українців.

Чому Зеленський — це технологія? Тому, що до реальної політики він не має жодного стосунку. До висування на найвищу посаду в державі, від якої залежить курс її розвитку, він жодного дня не займався справами, які мали б на меті розвиток села, міста чи області. Вся його участь у політиці виражалася у політичній пародії і була спрямована на дискредитацію тих, хто був на той час при владі в Україні. І українці споживали цю критику великими порціями, не задумуючись про те, чому і ті, хто дійсно намагався вирвати Україну з “совка”, виглядали недолугими, тупими, алкоголіками, а реальні слуги Кремля були по-дитячому недалекими і викликали співчуття, місцями — навіть захоплення.

А ми сміялися... Сміялися з себе, зі свого хуторянства, своєї простакуватості і наївності, своєї жадібності і продажності. Бо саме такими 95 квартал зображав українців. Ми так довго сміялися з самих себе, що й не помітили, як почали сміятися зі своїх цінностей. З держави. З Героїв, які боролися проти тиранії. З Героїв, які стали на захист нас усіх. Хтось прозрів після виступу “95 кварталу” у Юрмалі і порівняння України з актрисою порнофільмів, а більшість не помітила в цьому жарті підтексту, не вловила зневажливого ставлення гумористів до власної держави.

Дивлячись на Зеленського у його зверненнях до чинного Президента, я бачу малюка Цахеса на прізвисько Ціннобер з казки Гофмана. Хлопчик, який був потворним карликом, поряд з розумним видавався розумним, поряд з красивим — красивим, і все завдяки феї Розабельверде, яка наділила його такою здатністю. У випадку Зеленського фея — це І.В.Коломойський, а червоні волосини Цахеса, які наділяли його здібностями зачаровувати публіку, - це телеканал 1+1. Коли чари спадуть (а це трапиться досить скоро незалежно від результатів другого туру), суспільство прозріє і побачить справжню суть цього малюка Цахеса на прізвисько Ціннобер. От тільки це прозріння може дорого коштувати всій Україні...

В Україні, як і в кожному суспільстві, є частина людей, які легше за решту піддаються навіюванню. Створений телебаченням образ "свого хлопця", "слуги народу", "чесного політика" багатьом імпонує. Цей образ почав створюватися не на початку передвиборчих перегонів, і не в 2015 році, як нещодавно в інтерв'ю ізраїльській пресі заявив патрон Зеленського І.В.Коломойський. Ні, цей образ Володя почав приміряти на себе з перших днів своєї участі в КВН. Він хотів, щоб люди бачили його кращим, ніж він є насправді. А з виходом програми “Вечірній квартал” він став почесним гостем практично у кожному домі, де був телевізор, особливо у тих українців, які не користувалися аналоговим телебаченням і мали вибір між “1+1”, “Інтером” та “Першим національним”.

З іншого боку - хто прихильники Зеленського у якості Президента? Це як ті, хто, немов зачарований, кричав під адміністрацією Президента УКРАЇНИ "Свободу Надії Савченко!" (коли вона сиділа у РОСІЙСЬКІЙ в"язниці, - втім, каюсь, сама така була, а розуміння того, що це все - технологія прийшло саме від вимог, спрямованих до української влади), так і ті, хто підтримував Саакашвілі і свято вірив у те, що тільки “Великий реформатор” порятує нас від корупції. Це люди легковірні, які і досі чекають Месію, які свято вірять в те, що Зеленський буде саме таким Президентом, яким його показали по телевізору. А насправді цей кандидат — лише оболонка, в яку загорнули ідею "нового обличчя в політиці". Зеленський — це технологія, яку використовує Кремль, щоб українці самі знищили свою державу. І навіть колишні регіонали в команді цього кандидата не викликають у зачарованих Ціннобером сумнівів, бо технологія — це вплив на емоції, а коли говорять емоції, розум спить.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: политтехнологии,президентські вибори,манипуляции мнением
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.