Головне завдання нової влади –підвищення доходів громадян України

06 лютого 2019, 16:31
Власник сторінки
соціальний експерт
0
155

Підвищення доходів українців передумова зростання економіки

Завдання нової влади – збільшити рівень доходів українців щонайменше у 3,5 раза та зміцнити гривню.

 Доходи українців у 3,5 раза нижчі, ніж у Польщі, у 16 разів нижчі, ніж у середньому по країнах ЄС: «Скільки наша молодь терпітиме це приниження, якщо в Німеччині в 16 разів більше платять?». За словами Юлії Тимошенко, ми маємо зрозуміти, що людина – найбільша цінність у світі, й сильні економіки спираються на інтелект. Якщо хочемо, щоб наші лікарі, викладачі працювали в Україні, маємо збільшити доходи українців принаймні до рівня  Польщі.

 Це призведе до економічне піднесення, адже чим більше товарів та послуг зможуть купувати громадяни, тим більшим буде збут вітчизняних підприємств.

А щоб зарплати зростали, необхідно переглянути фінансову, кредитну та бюджетну політику. Підтримувати треба не великі монополії, а малий та середній бізнес.

 «З бюджету останні роки виділяються величезні гроші на дотації монополіям, які виробляють курятину. Мільярди гривень! Хоча їхнє виробництво окупне. Коли порахували, скільки виділяли дотацій на монопольні корпорації, наближені до влади, вийшло 350 грн дотацій на одну курку. І де ці золоті кури?».

Тимошенко нагадала: у 2019р -  32% видатків бюджету піде на повернення необґрунтованих боргів, які влада набрала за останні роки. На обслуговування боргу йде 419 млрд грн на рік, а на оборону Україна витрачає лише 85 млрд грн, Пенсійний фонд становить 200 млрд грн. Політик наголосила і на необхідності зміцнювати гривню. Вона зауважила, що гривню знецінили утричі штучно, бо НБУ керують ззовні.

«Нещодавно міжнародна спільнота оголосила результат оцінки валют всіх країн – нашу валюту визнали найслабшою та найбільш недооціненою в Європі». Тимошенко вважає: змінити фінансову політику потрібно якнайшвидше, бо «нам потрібна стабільна та сильна гривня».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: бюджет,украинцы,НБУ,Польща,доходы,економіка,Юлія Тимошенко,гривня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.