1500 євро за підпал угорського центру в Ужгороді

06 лютого 2019, 10:08
Власник сторінки
0
55
1500 євро  за підпал угорського центру в Ужгороді

Рік тому в Ужгороді невідомі підпалили Угорський культурний центр. На початку січня цього року польський суд дав строк двом полякам крайніх правих поглядів, які це зробили. «Акцію» їм замовив німець.

Все почалось з того, що польські спецслужби затримали своїх націоналістів, які під час слідства зізнались у підпалі угорського культурного центру в Ужгороді. При розслідуванні зайшла мова про замовника — «німецького журналіста». Довго шукати його не довелось, адже Оксенрайтер неодноразово фотографувався на зустрічах з польськими «колегами».

Журналістам «T-Online» .

Але обговорення не вийшло, бо одночасно німецькі журналісти опублікували своє розслідування про Оксенрайтера. Спроби АдН пролобіювати проросійські питання в Бундестагу завершились дискусією про роль (уже) колишніх робітників партії в терористичних актах в Україні.

Для польських націоналістів це черговий дзвіночок — з 2016 року там сидить під слідством один з лідерів радикальних націоналістів Матеуш Піскорський, якого звинувачують в роботі на Росію та Китай. Історія з Усовським та антиукраїнськими акціями за російські гроші залишають багато запитань про стосунки польських правих із росіянами. Скоріш за все, польська спецслужба ABW ретельно стежитьє за всіма місцевими радикалами, які фактично «допомогли» засвітити вже німецький слід. Тож чекаємо нових повідомлень німецьких ЗМІ, які ще довго будуть нагадувати цю історію в репортажах про АдН.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,теракт,Украина-Россия,Ужгород,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.