Чому Росія боїться Томосу?

30 січня 2019, 08:20
Власник сторінки
0
90
Чому Росія боїться Томосу?

Мова, культура та релігія є суттю народу та основою державотворення!

Створення незалежної автокефальної церкви в Україні є потужним і практично не залученим фактором ментального відродження української нації та політико-економічного розвитку, тому цей процес супроводжується потужним опором з боку Росії.
Статутні документи РПЦ доводять, що ця церква служить виключно в інтересах влади Росії. Досить вдало про це висловився співробітник відділу гуманітарної безпеки НІСД С.Здіорук: «Керівний центр УПЦ (МП) знаходиться в Москві, вона підпорядковується законодавству Російської Федерації. Крім цього, керівництво МП має більше десятка укладених угод з Міністерством оборони РФ, ФСБ, службою розвідки, Міністерством освіти РФ і так далі. Так чи може ця церква служити інтересам України?».
Якщо провести паралелі між релігійними медіа, які наближені до УПЦ МП, то можна замітити, що вони виконують свого роду пропагандистські функції. Маніпулятивним є висвітлення подій саме навколо Томосу. Здійснюється підміна понять, зокрема щодо історичного минулого України. Наприклад дітей в недільних школах МП з дитинства вчать любити Росію. А також розповідають, що Україна є випадковим політичним утворенням зі штучною мовою. Все це досить продумана, та прихована пропаганда Кремля, яка нав'язує українцям нетипові моделі поведінки і перешкоджає поверненню українців до свого традиційного буття.

Не потрібно забувати про те, що саме мова, культура та релігія є суттю народу та основою державотворення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина-Россия,ФСБ,культура,мова,агрессия России,томос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.