Шанувальник Кремля відпрацьовує получені кошти

09 січня 2019, 22:45
Власник сторінки
0
123
Шанувальник Кремля відпрацьовує получені кошти

Екс-президент Чехії Вацлав Клаус вважає, що президент РФ Володимир Путін поводиться "обачно і тверезо" щодо України. Про це він заявив у інтерв'ю чеському каналу Prima 6 січня.

«Я найбільшою проблемою вважаю Україну, яка завдає нам величезної проблеми – вона сама, але, я б сказав, її підштовхують політичні еліти Заходу, зокрема наші. Підштовхують, щоб вона якомога більше провокувала Росію і президента [РФ Володимира] Путіна. Там я бачу можливе джерело небезпеки. І я думаю, що Путін, звичайно, досі поводиться, на мій погляд, обачно і тверезо та не піддається на кожну провокацію. І це щастя, бо якби там був хтось із хаотичним мисленням, думаю, порохова бочка вже давно могла вибухнути», – сказав Клаус.

У цій заяві Клауса немає нічого особливо сенсаційного. Екстравагантний євроскептик і шанувальник Кремля, Клаус вже не вперше виступає із заявами, які не роблять йому честі і викликають обурення у багатьох його співвітчизників. Я б і не став звертати уваги на заяву Клауса, якби не одна важлива обставина.

Після відходу від влади Клаус не бере участі в державній політиці, але час від часу далі виступає з суперечливими заявами. Зокрема, у ставленні до України він дотримується позиції Кремля. 2014 року висловлювання Клауса про війну на сході України стали однією з причин того, що співпрацю з ним перервав впливовий дослідницький центр у США, Інститут Катона. Серед іншого, Вацлав Клаус твердить, що за події на сході України несуть відповідальність ЄС і США, бо підтримали Революцію гідності в України, а Росія, мовляв, опинилася втягнута в конфлікт мимоволі, і її президент Володимир Путін поводиться в цьому питанні раціонально. Також останніми роками 77-річний Клаус підтримує добрі особисті стосунки з владою Путіна.

Питання до Клауса одне: Скільки вдячності в грошовому еквіваленті отримує цей нікчемний пенсіонер від Кремля?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Росія,Україна,інформаційна війна,Чехія,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.