ХРОНІКИ ВОЄННОГО СТАНУ: КМУ ЗВОЛІКАЄ З УТОЧНЕННЯМ ПЛАНУ ЗАХОДІВ

01 грудня 2018, 09:40
Власник сторінки
доктор юридичних наук, голова Координаційної ради ГО "ЕкспертиЗА Реформ"
0
133
ХРОНІКИ ВОЄННОГО СТАНУ: КМУ ЗВОЛІКАЄ З УТОЧНЕННЯМ ПЛАНУ ЗАХОДІВ
Уряд України

Кабінет Міністрів України має ввести в дію план запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні

Воєнний стан в Україні діє вже третю добу.

Поки в регіонах України створюються ради оборони і відбуваються їхні перші засідання, проаналізуємо, які доручення Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» виконав Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо, що відповідно до цього Указу, Кабінет Міністрів України має ввести в дію план запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні. Проте на офіційному сайті Уряду наразі немає інформаційних повідомлень щодо проведеної роботи у цьому напрямі. Не скликали урядовці і позачергове засідання, що могло б бути присвячено розгляду питань щодо введення воєнного стану в Україні. Оприлюднений на офіційному сайті порядок денний засідання КМУ 28 листопада не містить питань, пов’язаних з виконанням Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Разом з тим, типовий план запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях був затверджений Кабміном ще у 2015 році (Постанова КМУ від 22 липня 2015 р. № 544). Його адаптація до актуальних умов і введення в дію не має потребувати багато часу.

Сподіватимемось, що це доручення буде виконано Урядом невідкладно.   
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,Украина,военное положение,Военное положение в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.