Негідна оплата праці

29 листопада 2018, 15:01
Власник сторінки
соціальний експерт
0
133
Негідна оплата праці
Диференціація оплати праці в різних видах економічної діяльності за 2018 рік

Гострим питанням в Україні є значна міжпосадова і міжкваліфікаційна диференціація оплати праці у різних видах економічної діяльності та регіонах.

Гострим питанням в Україні є значна диференціація рівня оплати праці серед найманих працівників у різних видах економічної діяльності та регіонах. Протягом останніх років найбільші заробітки були у сфері фінансових, посередницьких послуг, а не в сфері матеріального виробництва.

Співвідношення в посадових окладах між працівниками основних професій і керівником сягає 1:200 і більше (той же Кобельєв з його зарплатою в 2 млн і премією у 8 млн доларів!) 
В європейських країнах міжпосадове співвідношення в межах від 1:4 до 1:12 ...

При цьому з 2014 року спостерігається тенденція підвищення зарплат топ-менеджерів, особливо іноземців які за ту саму роботу отримують двічі-тричі більше.

Середньомісячна зарплата жінок в Україні складає лише 75% зарплати чоловиків.

Встановлення Урядом розміру мінімального посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС на рівні затвердженого в законі про державний бюджет штучно заниженого прожиткового мінімуму (вдвічі меншого за фактичні показники), призвело до «зрівнялівки» в оплаті працівників бюджетної сфери з 1 по 12 тарифний розряд, знецінення висококваліфікованої праці.

В результаті маємо занижений рівень оплати праці працівників бюджетної сфери (освіти, медицини, культури) наприклад у 2018 року середня зарплата в сфері охорони здоров”я становила 65% від середнього рівня по економіці!

НОВА СОЦІАЛЬНА ДОКТРИНА Юлії Тимошенко передбачає реформування оплати праці і розпочати треба з нової удосконаленої методології визначення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, відновлення адекватної оплати праці в бюджетній сфері, в забезпеченні обґрунтованої міжпосадової, міжкваліфікаційної диференціації в оплаті праці та усунення диспропорцій у розмірах заробітної плати працівників однакової кваліфікації, що виконують роботу рівної цінності,

Якщо у нової влади вистачить бажання і волі закрити чорні офшорні «діри», стимулювати власне виробництво та детінізувати економіку, то вже ближчим часом середня зарплата може досягти 1000 $...

Підвищення заробітної плати – потужний стимул для розвитку економіки. Це зростання внутрішнього попиту, піднесення національного виробництва, нові робочі місця. Відтак, завдяки підвищенню зарплати кожного українця з’явиться можливість забезпечити економічне зростання нашої держави!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: офшор,квалификация,оплата труда,бюджетники,уряд,прожитковий мінімум,детенизация,робочі місця
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.