Прихильники ЄПЦ в Житомирі пікетували центральний собор УПЦ МП

18 листопада 2018, 20:20
Власник сторінки
0
532

У Житомирі прихильники Української єдиної помісної церкви пікетували центральний собор УПЦ МП за відмову митрополита Никодима визнавати автокефалію українського православ'я

Сьогодні біля Спасо-Преображенського кафедрального собору в центрі Житомира декілька десятків активістів провели мирну акцію на підтримку отримання Українським православ’ям Томосу про автокефалію. 
Учасники акції намагались зустрітись з митрополитом (МП) Никодимом, проте останній організував «екстрений» молебень, який сам і очолив, уникнувши в такий спосіб бесіди з житомирянами, які підтримують здобуття Україною Томосу.
Але найцікавішке відбувалось у соборі. Спочатку було зачитано на загал рішення Собору УПЦ, а потім митрополит (МП) Никодим оголосив присутнім, що він назавжди (!) залишається в орбіті митрополита Київського Онуфрія та не бажає нікуди переходити.
І тримав він людей у соборі, ховаючи їх від слів правди. Не дочекавшись зустрічі з архіпастирем учасники акції розійшлись. Напевно митрополит злякався, що його паства "пізнає правду, і вільною стане…"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ МП,томос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.