У пошуках виборчих фондів? Чому Луценко «наїжджає» на ДФС

22 серпня 2018, 20:30
Власник сторінки
Політтехнолог, співавтор книги "Виграти вибори: покрокова інструкція".
0
649

У липні було відзвітовано збільшення майже на чотири мільярди гривень надходжень з митниці у порівнянні з липнем 2017 року. Тобто, ці кошти оминули чиюсь кишеню і надійшли до бюджету.

Передвиборна гонка вимагає великих грошей. Президентська команда зміцнює свою вертикаль і шукає ресурси на виборчу кампанію. Схоже, ГПУ також отримала свої завдання.

Юрій Луценко проявився в ЗМІ, щоб висвітлити гострі питання замахів на активістів, справи Шеремета та ситуації в самій прокуратурі.  У  інтерв’ю Юрія Віталійовича «Українській правді» та на його брифінгу дещо дуже впало в око та вибивалося із загальнонаціональної.

Тема  боротьби з контрабандою з уст Генпрокурора залишила особливо цікаве враження.

 Схоже, між Різницькою і Грушевського чорний кіт пробіг.

4 мільярди гривень «мимо каси»

Агресивна реакція Юрія Віталійовича може бути викликана урядовою програмою боротьби з контрабандою, яка фактично підважила вплив «прокурорських» на митні справи.  Тепер розслідувати справи за статтею «Контрабанда» отримали ДФС (очолює близький до Гройсмана Продан) і МВС (відомство бунтівного Авакова), а за дотриманням норм законів слідкує СБУ. У липні було відзвітовано збільшення майже на чотири мільярди гривень надходжень з митниці у порівнянні з липнем 2017 року. Тобто, ці кошти оминули чиюсь кишеню і надійшли до бюджету.

Схоже, бажання приголомшити аудиторію сенсаціями вилилось у провали в деталях.

Наприклад, Юрій Віталійович звинуватив ДФС у тому, що на складах «сьомого кілометра» знаходиться 100 тисяч тонн тканини, які були дбайливо складені у 315 контейнерів. Людей, які знайомі з легкою промисловістю, така цифра дивує, адже згадана кількість тканини потребує до п’яти тисяч контейнерів.  А 100 тисяч тонн тканини вистачає для того, щоб одягнути всю Україну. Схоже, до цифр для звіту поставилися абияк, або хтось просто хотів підставити Генпрокурора.

Відновити «митний потік»

Юрій Луценко заявив, що існує ОПГ Амєнєв-Сердюк. Хоча легкий пошук в інтернеті показує – у серпні 2017 року Юрій Віталійович особисто приймав Сердюка на роботі. Також є заява Продана про те, що Сердюк досі продовжує роботу у відділі по боротьбі з контрабандою, хоч де-юре перебуває на лікарняному.

Цей факт вкотре вказує на те, що ймовірний клінч між Проданом і Луценком стоїть у площині того, що представники Різницької, 13 втрачають контроль над потоком.

Про ймовірну суперечку свідчить той факт, що Луценко сказав про «особисті претензії» до Продана.

У відповідь на звинувачення Луценка Продан уже відповів, що його розслідування може багато відкрити знайомих і цікавих імен.  Імовірно, що всі кінці зійдуться на Генеральну прокуратуру.

«Кто возьмет билетов пачку»…Ймовірне призначення Митної служби

Як варіант виходу з кризи Юрій Луценко пропонує  відновлення окремої митної служби. Фактично, мова йде про створення окремої посади (досить цікавої) прямо напередодні виборів.

Чим не подобається Генпрокурору ситуація, коли контроль над митницею здійснює ДФС разом з МВС і при контролі СБУ – важко сказати.

Припускаю, що створення посади може слугувати кільком цілям. По-перше, створення точки концентрації потоків. По-друге, це гарне місце для домовленостей із потенційними спонсорами виборчої кампанії – мовляв, вкладіться певною сумою. І отримайте посади керівника та заступників «згідно куплених квитків».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ГПУ,Юрий Луценко,Продан,ГФС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.