Історія зіпсованої відпустки або НІКОЛИ не звертайтесь в Join Up!

09 липня 2018, 15:32
Власник сторінки
0
71

Добираючись до столиці 21 годину, втомлені туристи відчули весь рівень сервісу Join Up! і не хотіли з ним миритися.

Історія зіпсованої відпустки або НІКОЛИ не звертайтесь в Join Up!

Літній сезон – жнива для туризму. Так, люди сподіваються поїхати на довгоочікуваний відпочинок, а туристичні оператори – на цьому заробити. На перший погляд, абсолютно нормальна та законна схема. Але ж не може в нас в Україні працювати все, як має бути. Повинен хтось втратити, а хтось – збагатитися.

Так трапилося і з людьми, які довго планували відпустку і звернулися по допомогу до туристичного агентства Join Up! Уклавши договір з представниками компанії, вони купили путівки ще за 2 місяці до самої відпустки. Вся сім’я з нетерпінням чекала моменту вильоту до моря. Та от за декілька днів до вильоту розпочалися перші проблеми. Наголошую – перші проблеми, адже, співпрацюючи з Join Up! вони супроводжуватимуть вас на кожному кроці. Отже, згідно путівки, люди повинні були вилетіти до країни відпочинку 3 червня 2018 року. Проте за декілька днів перед вильотом посередник повідомив про зміну часу вильоту, а саме: на 6 червня 2018 року. Звичайно, в договорі наголошується на праві туроператора змінювати час вильоту, якщо він не перевищує 24 години. Але можна абсолютно точно стверджувати, що Join Up! порушив умови договору, адже, не зважаючи на те, що на квитку час вильоту був 23.50 год. 4 червня 2018 року, фактична дата вильоту була 1.30 ночі, тобто 5 червня. А це вже аж ніяк не вписується в 24-годинні рамки.

В такій ситуації люди вирішили розірвати договір, враховуючи те, що в них «згорить» день відпустки. Можливість анулювання договору обумовлена правом туриста на розірвання договору, в тому числі і через зміну часу рейсу. Але коли ви маєте справу з Join Up! жодні закони перестають діяти. Ця контора чинить тільки так, як вигідно їй, і тільки їй. Отримавши відповідь від посередників, люди дізналися, що у випадку розірвання договору, їм не повернуть ні копійки. Було прийнято рішення летіти відпочивати. Виходить, що люди буквально вимушені були летіти на відпочинок. Кому скажеш – не повірять!

До слова, в договорі теж зазначається, виключно посередник і туроператор себе страхує в таких ситуаціях. Звичайний турист може сподіватися лише на дію «страховки», яка теж може виявитися неефективною.

Так от, дібравшись до місця відпочинку, наші туристи вдало провели час, незважаючи на втрачений перший день. Але з наближенням моменту повернення в Україну знову виникли проблеми. До цього наші туристи вже були готові та вирішили завчасно дізнатися про час вильоту в Україну. Отже, все планувалося на 17.00 10 червня 2018 року, але станом на 20.30 9 червня жодної інформації щодо часу вильоту на стенді в холі готелю, де зупинились туристи, не було. Тому вони вирішили зв’язатися з туроператором, аби вияснити в чому справа. Виявилось, що вже традиційно для Join Up!, рейс перенесли. Таким способом, було вкрадено ще півдня. Вилетіли вони о 7 год. ночі. Проте прибуття в Україну їх теж шокувало, адже літак приземлився не в Борисполі, як очікувалось, а в Харкові. Більше того, представники туристичного оператора Join Up! наголосили, що до Києва відпочивальників доставлять автобусами. Добираючись до столиці 21 годину, втомлені туристи відчули весь рівень сервісу Join Up! і не хотіли з ним миритися.

Відпочивши від дороги, люди вирушили до офісу з вимогою отримати пояснення таких дій туроператора. В свою чергу представники Join Up! запропонували написати рекламацію щодо повернення грошей, наголосивши, що ця процедура займе до 2 місяців. Більше того, із сплачених туристами 1800 дол. їм повідомили, що можливе повернення близько 50 дол. на 4 людей... Тобто втрата 2 днів відпочинку, перенесення рейсу двічі та прибуття в інше місто Join Up! оцінив аж в 50 дол.! Такі випадки зіпсованих відпусток черговий раз доводять, що людина в нашій державі незахищена та на кожному кроці може стати жертвою шахрайства.

Цікаво, що провину за перенесення рейсів туроператор переніс на авіаперевізника. Внаслідок цього, людині стає ще важче добитися справедливості, адже з перевізником їй взагалі не доводиться мати справу. Всі пакетні тури укладає туроператор, а турист лише погоджується на це. Єдине, з ким співпрацює клієнт – туристичний оператор.

Таким чином, на сучасному туристичному ринку України панує цілковитий безлад. Такі от Join UpИ! отримують ліцензії та наживаються на простих українцях. А цього року шахрайство набуло величезного розмаху, адже такої кількості обдурених туристів не було ще від часів незалежності нашої держави. Туроператори без жодного докору сумління збагачуються, обкрадаючи простих людей, бо знають, що зможуть уникнути покарання. І якщо держава поки не в змозі впоратися юридично з такими конторами як Join Up!, можна боротися з ними самостійно шляхом висловлення свого враження від «високоякісного» сервісу.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: туроператор,аеропорт "Жуляни",відпочинок,аеропорт Бориспіль,щорічна відпустка,відпустка,новини,туристична агенція,новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.