Система «Віче» у Дружківці – крок до відкритості та прозорості

19 червня 2018, 15:54
Власник сторінки
журналист
0
18

депутати будуть голосувати за допомогою електронної системи голосування «ВІЧЕ», яка встановлена у залі засідань

Відтепер на пленарних засіданнях сесії Дружківської міської ради депутати будуть голосувати за допомогою електронної системи голосування «ВІЧЕ», яка встановлена у залі засідань. Відповідні зміни до до Регламенту Дружківської міської ради VII скликання 13 червня 2018 року.   Прогрес є прогрес і депутати Дружківки опановують новації і вчаться працювати по-сучасному.

Електронна система голосування “ВІЧЕ”значно полегшує роботу народних обранців, а й робить їхню діяльність прозорою та відкритою.  «Віче» – це не просто система підрахунку голосів, а цілий комплекс. Це серйозний помічник, котрий чітко фіксує практично всі моменти підготовки та проведення сесії. «Встановлення даної системи стало можливим завдяки співпраці міської влади та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Зміцнення громадської довіри, що реалізується Кінонікс Інтернешнл ІНК. Обладнання та програмне забезпечення надані спонсорами безкоштовно»,- прокоментував подію міський голова Валерій Гнатенко та подякував представникам USAID, які були присутні на пленарному засіданні.

Як же забезпечується прозорість при голосуванні? Усі депутати отримують картки, які вставляються у пульти, де розташовані 3 кнопки: “за”, “проти”, “утримався” та кнопка “мікрофон”, яка включається, коли головуючий надає слово після запису депутата на виступ чи запитання. Для роботи системи використовуються комп’ютери: секретаріату, головуючого та відеосупроводу (табло). Коли запускається процес голосування, депутати протягом 10 секунд повинні натиснути відповідну кнопку. Після закінчення голосування система виводить на екран результати. Також доступною є статистика: скільки голосів віддали депутати “за” чи “проти” рішення, хто “утримався”, а хто “не голосував”. Картки, за допомогою яких депутати голосують, пронумеровані та закріплені за кожним депутатом та міським головою. Їх видають на початку пленарного засідання і вони залишаються у депутатів до його завершення.Поіменне голосування, якого вимагає закон, до впровадження електронної системи відбувалося шляхом проставлення підписів на заздалегідь підготовлених паперових формах результатів поіменного голосування по кожному питанню членами лічильної комісії. Використання електронної системи голосування «ВІЧЕ» значно прискорює процес, який міг розтягуватися у часі для написання в ручному режимі та підписання результатів голосування  щодо одного рішення.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.